Anim’est 2013 pe final – Ce se întâmplă în ultimul weekend

De: Mioara Tronaru / 12.10.2013, 07:00
Anim’est 2013 pe final – Ce se întâmplă în ultimul weekend
A opta ediţie Anim’est se apropie de sfârşit, dar înainte să aflăm câştigătorii premiilor ne aşteaptă un weekend extrem de interesant.

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 10 la Cinema Studio este programată partea a treia a competiţiei Minimest, la care cei mai tineri spectatori sunt invitaţi la scurtmetraje ca Un fulg de nea, Emilie sau Călare pe-o coadă de mătură.

De la 13.30 la Cinema Elvira Popescu, Michel Ocelot va susţine masterclass-ul ”A Life in Animation”. Ocelot a urmat studiile unor instituţii precum Şcoala regională de Arte Frumoase din Angers, Şcoala Naţională Superioară de Arte decorative din Paris sau Institutul de Arte din Los Angeles. Deşi foloseşte stiluri şi tehnici diferite de animaţie, Ocelot nu renunţă niciodată la lumea fantastică. Prinţese medievale, zâne, vrăjitoare, filmele lui Ocelot trimit spectatorii în călătorii pe tărâmuri magice, oferindu-le poveşti pline de imaginaţie. Celebrul regizor, animator şi graphic designer francez este prezent la Bucureşti pe toată perioada festivalului cu toate cele şase lungmetraje ale sale precum şi o selecţie de 8 scurtmetraje, iar sâmbătă el se va întâlni din nou cu publicul pentru a vorbi despre cariera sa în animaţie. Intrarea este liberă.

De la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu începe Gala de Închidere. După acordarea premiilor, la ora 20:00, la Cinema Studio, este programat Cloudy with a Chance of Meatballs 2, sequel-ul îndrăgitei animaţii despre maşina de gătit a inventatorului Flint Lockwood.

Duminică, 13 octombrie, Anim’est îşi ia la revedere pe anul acesta, dar nu înainte de a da şansa spectatorilor să vadă sau să revadă filmele premiate. La Cinema Patria, de la ora 18:30 vor fi proiectate cele mai bune scurtmetraje din secţiunile competitive, iar de la ora 20:30 urmează proiecţia câştigătorului trofeului pentru Cel mai bun lungmetraj.