Aninoasa, primul oraș din România în faliment

Apropo.ro / 26.06.2013, 15:15
Aninoasa, primul oraș din România în faliment
Muncipalitatea orașului Aninoasa a depus la Tribunalul Hunedoara la începutul lunii iunie o cerere intrare în insolvență, dat fiind că datoriile depășesc valoarea bugetului local.

Aninoasa este primul oraș din România care demarează  procedura de intrare în insolvență.

Gradul de îndatorare al Primăriei Aninoasa se apropie de 150%. Valoarea datoriilor, inclusiv un credit bancar, se ridică la 5,7 milioane lei, în condițiile în care bugetul local pe acest an a fost stabilit la 4,2 milioane lei„, a declarat viceprimarul localiățtii, Adrian Albescu, citat de gandul.info. Cea mai mare datorie a primariei este către BCR, de circa 800.000 de euro. Viceprimarul a mai menționat că autoritățile locale vor depune la Tribunalul Hunedoara mai multe documente prin care primăria să obțina starea de insolvență și să nu mai plăteasca penalități. Valoarea penalităților către BCR este de 1.500 de lei pe zi. Companiile de utilități nu vor mai putea debranșa municipalitatea de la apă, energie și telefonie.

Creditul a fost pentru a acoperi contribuțiile la investițiile pe care le aveam în derulare. Obținusem și un an de grație de la bancă. Dobânzile și penalizările sunt mari…„, susține fostul primar, Ilie Botgros, citat de casajurnalistului.ro, despre creditul de peste trei milioane de lei contractat în 2006 de la bancă, destinat investițiior în infrastructură.

Orașul Aninoasa este situat în partea de sud a județului Hunedoara, în bazinul carbonifer Valea Jiului. Orașul a fost declarat zonă defavorizată prin Hotărârea Guvernului nr. 992/29.12.1998.

Citește mai multe detalii despre falimentul orașului Aninoasa, pe businessmagazin.ro