ANISP: Netcity a devenit monopol și a majorat abuziv tarifele

De: Marian Andrei / 01.03.2013, 09:53
ANISP: Netcity a devenit monopol și a majorat abuziv tarifele
Președintele Asociației Naționale a Internet Service Providerilor (ANISP), Mihai Bătrîneanu, afirmă că Netcity Telecom a transformat rețeaua metropolitană de telecomunicații din București într-un monopol, ceea ce va canduce la majorarea prețurilor pentru utilizatorii finali.

„Netcity Telecom nu este echidistant și transparent. Operatorul rețelei metropolitane favorizează unii operatori, iar pe alții, prin tarifele mari practicate, îi falimentează. După 10 ani de la liberalizarea pieței telecomunicațiilor, asistăm la instalarea unui monopol în Capitală”, a spus Bătrîneanu.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Șeful ANISP a mai spus că, prin liberalizarea pieței telecom, România a devenit una dintre țările cu cele mai joase tarife la serviciile de telecomunicații, iar calitatea și viteza de acces la Internet este superioară multor țări dezvoltate din Europa.

„Așa se întâmplă în Romania, cand un domeniu ajunge în top, trebuie să apară cineva să demoleze„, a afirmat șeful ANISP.

Potrivit lui Bătrîneanu, ANISP a sesizat aceste nereguli la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).