Aniversare Canon

Apropo.ro / 02.08.2004, 15:28
Aniversare Canon
Canon anunța a 40-a aniversare a calculatoarelor Canon, fiind prima companie care a lansat calculatorul electronic cu 10 cifre. Producatorul japonez a continuat sa dezvolte noi tehnologii în vederea menținerii supremației pe piața calculatoarelor electronice. În

Canon anunța a 40-a aniversare a calculatoarelor Canon, fiind prima companie care a lansat calculatorul electronic cu 10 cifre.

Producatorul japonez a continuat sa dezvolte noi tehnologii în vederea menținerii supremației pe piața calculatoarelor electronice. În prezent, Canon este lider pe piața calculatoarelor electronice atît în America, Europa de Sud-Est, cît și România.

În 1962, inginerii de la Canon au început proiectarea unui calculator electronic cu display cu 10 cifre, care sa nu ocupe mult spațiu și care sa poata fi folosit ușor la birou. Prototipul a fost lansat la un tîrg de afaceri din Japonia, în 1964.

În 1970, Canon a lansat Pocketronic – primul calculator de buzunar cu imprimanta termica, iar în 1986 urma modelul BP 1010-D – primul calculator cu imprimanta Bubble Jet. Astazi, Canon este singurul producator care a integrat tehnologia Bubble Jet în cadrul calculatoarelor electronice.

Canon produce calculatoare de buzunar și de birou, dispozitive sofisticate cu funcții stiințifice, calculatoare cu interfața USB capabile sa se conecteze la PC-uri și cu facilitați avansate de tiparire.

În România, Tornado Sistems este distribuitor autorizat Canon.

Mediafax Business/ IT