Aniversări cu pitici!

De: Cătălina Matei / 26.11.2007, 00:00
Aniversări cu pitici!
Îşi fac liste de cadouri cu mult timp înainte de ziua lor. Ştiu exact ce vor, indiferent dacă sînt jucării sau animale... vii! Şi deja îşi aleg locurile unde să-şi organizeze petrecerea. Dar, pentru piticii de vedetă, la fel ca pentru toţi copiii, cadourile rămîn în topul preferinţelor!
Mariana Dănescu – Torturi pentru Mihăiţă
De cîte ori este ziua lui Mihăiţă, actriţa Mariana Dănescu, alias Lili din serialul ”La bloc” de la PRO TV, pregăteşte cîte două torturi: unul pentru echipa de filmare – cea de-a doua familie a puştiului – şi al doilea pentru acasă. Însă cadourile rămîn principala sa distracţie, indiferent de locaţia în care este sărbătorit.
 
”La filmări, duc un tort imens, pentru toată echipa, iar acasă pregătesc un alt tort pentru cei din familie. Şi, de fiecare dată, ne bucurăm la fel de mult şi niciodată, indiferent de locul unde l-am sărbătorit, n-au lipsit coifurile, baloanele sau trompetele! Mihăiţă este deja un mare petrecăreţ!”. Ce cadouri primeşte puştiul? ”Tatăl lui îi cumpără trenuleţe, maşinuţe de curse, maşini mari, maşini foarte mari, de care aproape că nu mai avem loc în casă. Mai nou însă, am trecut la tăbliţe de scris, puzzle-uri şi alte jocuri pentru copii mai măricei. Din tort, mănîncă doar plăcuţa din ciocolată pe care scrie , în rest se interesează doar de cadouri”.
 
”Anul acesta, de ziua lui, am aşezat în sufragerie toate scaunele unul în faţa celuilalt şi am făcut un trenuleţ, iar Mihăiţă era locomotiva. De ziua lui, cîntăm, dansăm, facem diferite jocuri cu invitaţii, iar el se simte foarte bine, ceea ce este cel mai important”.
 
Oana Cuzino – Un ponei la pachet
 
Pe 7 decembrie, cînd aniversează 5 anişori, fiica Oanei Cuzino îşi doreşte un ponei. Precizare: nu o jucărie în formă de ponei. Părinţii ei s-au documentat conştiincioşi, dar încă nu au întîlnit… personajul. Au apelat chiar şi la veterinarul la care îşi duc cîinii şi pînă acum….
…au găsit doar o femelă ponei gestantă care ar trebui să nască în luna decembrie, cam în perioada în care Naomi îşi aniversează ziua de naştere, şi care… nu e disponibilă. Cu alte cuvinte, fetiţei i se va îndeplini dorinţa, dar nu neapărat de ziua ei. Dar ce-o să se întîmple cînd micuţa va sufla în lumînări? Naomi organizează o petrecere cu toţi prietenii de la grădiniţă, într-un loc special, unde vor veni şi cîţiva entertaineri. ”În fiecare an de ziua ei, vrea să se costumeze. De obicei, alege hăinuţe de prinţesă”, spune mama Oana Cuzino. Vedeta PRO TV încearcă să-i explice puştoaicei că nu e bine să îşi dorească să se facă mare foarte repede, ci să se bucure de copilărie. ”I-am tot povestit că nu poate să vrea la începutul săptămînii ca mîine să fie vineri. Ea, fiind născută în decembrie, a suferit mereu că e cea mai mică din grupa de la grădiniţă şi acum e fericită că, în sfîrşit, face 5 ani”. Revenind la preferinţele micuţei Naomi în materie de cadouri, indiferent de ocazie, fetiţa are idei ferme. ”E mai încîntată de ceea ce vede în pet shop-uri decît de orice altceva. Cînd vine de la grădiniţă, se joacă invariabil cu cîinii noştri. Nu ţine deloc cont că îşi mudăreşte hainele. Mai avem şi un papagal, Nicu, de care i s-a făcut milă şi căruia vrea să-i luăm o parteneră, să nu mai fie singur. Pînă şi găinile vecinei noastre o încîntă şi ar vrea să le aducă acasă!”.  
Alin Oprea – Dublă aniversare în august
 
Are doi copii care îşi sărbătoresc ziua de naştere întotdeauna împreună. Motivul? Adi e născut pe 1 august, iar Melissa – pe 2 august. “La petrecere, invităm toţi prietenii lor, cu mic, cu mare, şi, în general, acest lucru se întîmplă la un loc de joacă special amenajat pentru astfel de ocazii”, spune Alin Oprea.
 
Copiii lui îşi fac liste peste liste din timp cu ceea ce vor să primească de ziua lor. Alin le respectă dorinţele, dar vrea să le facă şi surprize. “Le cumpăr şi tot felul de jucării sau lucruri pe care le iubeam eu cînd eram copil: cărţi cu poveşti tradiţionale romăneşti, biciclete, jocuri de logică”. Cei mici însă vor să fie la modă şi, de obicei, printre cererile lor se găsesc personaje din benzile desenate ca Omul-păianjen, prinţese sau Shrek. Fie că e vorba de o aniversare sau de o zi obişnuită, cei trei încearcă să se joace cît mai mult împreună. Se iau la trîntă, aleargă, joacă fotbal, aleg jocuri pe calculator. Şi, dacă tot se apropie Sărbătorile, cei doi micuţi i-au pus tatălui lor o întrebare-trăsnet. “Există mai mulţi Moş Crăciuni sau numai unul? Noi vedem mulţi şi diferiţi”. Răspunsul lui Alin e remarcabil: “Cei pe care îi vedeţi voi nu sînt adevăraţi. Moş Crăciun adevărat vine întotdeauna noaptea cînd voi dormiţi şi aşa n-o să-l vedeţi niciodată”. Oricum, Melissa şi Adi vor anul acesta doar jocuri pe calculator de la Moş.
 
Mihai Dedu – „Mai e mult pînă la ziua mea?“
 
Aşa îl întreabă băiatul său, cu multe săptămîni înain­tea aniversării zilei de naştere, cînd Matei începe să se gîndească la ce cadouri va primi. Jucăriile se află în topul preferinţelor, dar nici şampania pentru copii nu lipseşte de la nici o petrecere.
 
Unde se distrează familia Dedu cînd e ziua lui Matei? ”L-am sărbătorit pe Matei acasă, la un restaurant special amenajat pentru copii sau în parc, într-un loc de asemenea special amenajat pentru aniversările prichindeilor. Din atitudinea lui îmi dau seama că e tare încîntat cînd e ziua lui de naştere, căci întreabă cu multe săptămîni înainte: . Deja mama lui şi cu el au stabilit ce vor face la anul, în martie, de ziua lui. Îi cumpăr ce jucării ştiu că îşi doreşte sau ce jocuri au mai apărut pe piaţă. Lui Matei îi place foarte mult şampania pentru copii, aşa că de la ziua lui de naştere nu trebuie să lipsească această licoare. În rest, dacă şi-a dorit să-l sărbătorim acasă, aşa am făcut, dacă a vrut în oraş, am mers în oraş. S-a întîmplat o dată şi să nu-i facem petrecere de ziua lui pentru că era bolnăvior şi, spre surprinderea noastră, a fost foarte înţelegător”.
Fără cadouri? Nu se poate!
Indiferent de locaţie, de la ziua lui Matei tortul, confetti, clovnii sau baloanele pot lipsi cu desăvîrşire, doar cadourile contează: ”Dacă s-ar putea ca şi tortul să se transforme într-un cadou uriaş ar fi extraor­dinar! Cînd era mai mic, ne bombarda cu întrebarea: . Noi încercam să-l păcălim şi îi spuneam că e posibil să nu primească nimic, dar el răspundea: ”, povesteşte prezentatorul Ştirilor PRO TV de dimineaţă.