ANM avertizeaza: o saptamâna de canicula in toata tara

Apropo.ro / 16.07.2007, 13:36
ANM avertizeaza: o saptamâna de canicula in toata tara
Meteorologii au atentionat, luni, cu codul galben autoritatile din aproape întreaga tara asupra caniculei ce va lovi majoritatea regiunilor României în perioada 17 - 22 iulie, insistând asupra a noua judete care, pentru zilele de 19 si 20 ale lunii, au primit cod portocaliu.

Meteorologii au atentionat, luni, cu codul galben autoritatile din aproape întreaga tara asupra caniculei ce va lovi majoritatea regiunilor României în perioada 17 – 22 iulie, insistând asupra a noua judete care, pentru zilele de 19 si 20 ale lunii, au primit cod portocaliu.

Potrivit atentionarii meteorologice, în intervalul 17 – 22 iulie vremea va deveni „excesiv de calda în toate zonele”.

Astfel, marti si miercuri, în Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si în sudul si estul Moldovei, temperatura aerului va urca pâna la 38 de grade. De joi si pâna duminica, vremea fi caniculara în majoritatea regiunilor, cu valori de temperatura ce vor depasi frecvent 36 de grade.

„In intervalul atentionat, indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80”, precizeaza meteorologii.

Situatia însa devine mai grea în zilele de joi si vineri, când în judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, dar si în Bucuresti, temperaturile ar putea ajunge pâna la 40 de grade, motiv pentru meteorologi sa alature avertizarii codul portocaliu.

Mediafax