ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, de luni ora 16.00 până marți, ora 09.00

Apropo.ro / 10.06.2013, 11:00
Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, 10 iunie, o avertizare cod de ploi torențiale, grindină și intensificări de vânt, valabilă de luni de la ora 16:00 până marți la ora 09:00.

Din după-amiaza zilei de luni 10 iunie, până în dimineața zilei de marți 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, nordul Moldovei și al Munteniei, precum și în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

harta

Avertizarea a fost emisă pentru aproape toate județele țării, cu excepția Bucureștiului și a județelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vaslui și Iași.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 50 … 60 l/mp.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Pe parcursul zilei de marți 11 iunie, până în dimineața zilei de miercuri 12 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș și în cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și în zona de munte.

În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 60 … 70 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului dar la cote mai reduse.

harta

Va începe să plouă în după-amiaza aceasta până mâine dimineața, este prima atenționare, în partea de vest a țării, iar a doua atenționare va fi de mâine dimineață până miercuri dimineața la ora 9.00 și plouă peste toată România din cauza instabilității, dar noi dăm galben pentru zonele unde sunt suprafețe mai mari cu precipitații. Pe suprafețe mari – 20-25 litri pe metru pătrat și izolat, 50-60. Mâine, în jurul orei 12.00, va fi emisă a treia atenționare, de miercuri dimineața până joi seara. Din data de 14, sunt semnale că vor fi ploi nesemnificative„, a anunțat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, în comandamentul pentru situații de urgență reunit la Guvern.