ANM: Codul galben de furtuni, prelungit până joi, ora 23.00

Apropo.ro / 13.06.2013, 10:10
ANM: Codul galben de furtuni, prelungit până joi, ora 23.00
Administrația Națională de Meterologie (ANM) a prelungit atenționarea de cod galben de furtună până joi, ora 23.00.

Administrația Națională de Meterologie (ANM) a prelungit atenționarea de cod galben de furtună până joi, 13 iunie, ora 23.00.

Codul galben de ploi torențiale, grindină, intensificări de vânt este valabil pentru estul, centrul și sudul țării. Atenționarea vizează județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Buzău, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Dolj, Gorj,Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea și Constanța.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Începând din a doua parte a nopții de miercuri spre joi și până la ora 23 a zilei de joi, 13 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum și în sudul și estul Transilvaniei. În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de joi și la începutul nopții. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului dar pe arii mai restrânse.