ANM ne anunță când se va instala iarna în România

Apropo.ro / 21.10.2013, 14:00
ANM ne anunță când se va instala iarna în România
Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că iarna s-ar putea instala peste România după 20 noiembrie 2013.

După 20 noiembrie, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, însă e posibil ca după 1 noiembrie să fie un episod de ninsoare la munte. Până în 1 noiembrie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 grade și vor fi valori pozitive noaptea„, a precizat Sandu, conform Agerpres.

Prognoza meteo pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2013

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Referitor la prognoza pe următoarele trei luni, Ion Sandu a spus că în decembrie valorile de temperatură vor fi mai scăzute decât în medie, iar în ianuarie și februarie temperaturile vor fi normale pentru acea perioadă.

Ion Sandu a precizat că dacă în decembrie va fi mai frig, în lunile ianuarie și februarie temperaturile vor fi apropiate de norme. El a adăugat că în luna ianuarie temperatura medie va fi în jurul valorii de minus trei grade. Directorul ANM a avertizat însă că există și posibilitatea ca în ianuarie și februarie să existe o săptămână sau 10 zile când temperaturile să scadă și până la minus 15 grade sau minus 20 de grade.

Nu este exclus însă să avem și temperaturi de minus 15 sau minus 20 de grade Celsius. Nu ne așteptăm la o iarnă ieșită din comun„, a adăugat directorul ANM.