ANM: Vin ploi și ninsori în aproape toată țara

De: Carmen Ulian / 25.12.2014, 21:11
ANM: Vin ploi și ninsori în aproape toată țara
Începând de vineri seară, temperaturile scad și ploile, ninsorile sau lapovița vor cuprinde sudul, estul și centrul țării, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

De vineri, se înmulțumesc precipitațiile în Oltenia, Muntenia și mare parte din Transilvania și Moldova. Acestea se vor transforma în ninsori, în special în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, Moldova și la munte, se arată în prognoza ANM.

În Muntenia, pe 28 decembrie, vor fi maxime diurne de aproximativ 1 grad și minime nocturne de minus 5 grade. Tot după 27 decembrie, aproape zilnic, se vor semnala precipitații mixte la nivel local, în general slabe cantitativ.

În Oltenia probabilitatea pentru precipitații mixte va crește începând de vineri. Pe 28 decembrie nu se vor mai depăși temperaturi medii de 0 grade ziua și minus 5 grade noaptea.

vremea.apropo.ro

 

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

În Banat, în intervalul 25 – 28 decembrie va avea loc un proces de răcire, iar maximele diurne nu vor mai depăși, în medie, 1 grad Celsius, în timp ce minimele nocturne vor scădea spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 26 decembrie, când va ploua, dar și în intervalul 29 decembrie – 3 ianuarie, când vor fi și lapovițe sau ninsori, mai ales în cursul nopților.

La munte, până la sfârșitul săptămânii, vremea se va răci de la o zi la alta, iar mediile termice vor scădea spre minus 8 grade ziua și minus 12 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ va crește de joi, când vor predomina ninsorile.

Citește mai multe detalii despre starea vremii în toate zonele țării, pe Mediafax

Tags: