Annes: “După masa de Paşte, cel mai mult îmi place să…”

Apropo.ro / 11.04.2015, 12:00
Annes: “După masa de Paşte, cel mai mult îmi place să…”
La începutul anului, Annes a trecut printr-o perioadă mai grea, pierzându-şi tatăl. Planurile de vacanţă i-au fost date peste cap, dar le-a reluat cu ocazia Paştelui, optând astfel pentru câteva zile de odihnă şi relaxare în Grecia, la Atena. Ce-i place artistei să facă cel mai mult de sărbători? “Chiar simt nevoia de puţină linişte şi relaxare”, ne-a mărturisit cântăreaţa.
–  Annes, ce faci de Paşte? Unde mergeţi în vacanţă şi cum petreceţi?
 
Ne-am luat o mică vacanţă. Reluăm planurile amânate la începutul acestui an din cauza evenimentelor triste de care  am avut parte, pierderea tatălui meu şi, acum, şi a unui unchi, fratele mamei. Chiar simt nevoia de puţină linişte, relaxare motiv pentru care ne-am propus să vizităm Atena,  acolo unde ne-am întâlnit cu nişte prieteni să petrecem Paştele.
 
 
– Ce îţi place cel mai mult la această sărbătoare şi ce îţi place să faci de Paşte?
 
 Odată cu sărbătoarea Paştelui se simte şi reînoirea naturii; alte speranţe prind contur, te simţi mai plin de viaţă, mai optimist, mai curajos şi mai încrezător. După masa de Paşte, cel mai mult îmi place să stau în aer liber, să ies la plimbare cu bicicleta în parc.
 
 
– Cum aştepţi Paştele în fiecare an?
 
 Anul acesta cum o să fiu plecată din ţară, Paştele mă va găsi mai relaxată, mai liniştită. Intenţionez să mă plimb, să vizitez tot ce se poate vedea din Atena şi să dorm suficient.
 
 
 
– Ce anume găteşti special pentru Paste şi care este recordul de ouă vopsite pentru această sărbătoare?
 
Acum că, voi fi plecată nu mai gătesc însă, înainte o ajutam pe mama prin bucătărie, mai făceam câte un desert sau vopseam ouă. Recordul a fost în urmă cu câţiva ani cred că, pe la 75-100 de ouă atunci când mama dăruia cea mai mare parte din ele. 
 
 
–  Ce-ţi place să mănânci cel mai mult de Paşte?
 
De Paşte, cozonacul rămâne preferatul meu. Parcă nicicând nu este la fel de bun aşa cum este la masa de Paşte, nu?!
 
 
–  Ce preferi, drob de miel sau de porc?
 
 Cum nu mai consum aceste feluri de carne prefer peştele. Deci nici miel nici porc, doar peşte.
 
 
–  Pască sau cozonac?
 
 La fel de mult îmi plac şi pasca şi cozonacul cu condiţia să fie foarte bine şi generos pregătite, aici mă refer la compoziţie.
 
 
–  Dă-ne, te rog, cea mai bună reţetă pe care o faci de Paşte şi care îţi iese cel mai bine!
 
 
 Reţetă:
 
Tartă cu smochine şi miere 
 
Ingrediente:
 
– 250g de brânză mascarpone
– 100g de frişcă lichidă
– 5 linguri de miere
– coaja rasă de la ½ lămâie
– 2 ouă
– seminţele de la 1 păstaie de vanilie
– 15-20 de smochine
 
Foto: www.butterandcream.ro
 
 
Mod de preparare:
 
Se mixează 250g de brânză mascarpone cu 100g de frişcă lichidă, 5 linguri de miere, coaja rasă de la ½ lămâie, 2 ouă şi seminţele de la 1 păstaie de vanilie. Se taie în sferturi sau în felii 15-20 de smochine proaspete, spălate.
Se preîncălzeşte cuptorul la 190° C. Se întinde o foaie de aluat dulce pentru tartă şi se pune în formă.
Se răstoarnă deasupra cremă şi se aranjează smochinele. Se coace tarta 35-40 de minute, până ce marginile acesteia încep să devină aurii. Cât este încă fierbinte, smochinele de deasupra se ung cu miere. Se scoate din formă după ce se răceşte.
 
 
– Ce tradiţii respecţi de Paşte?
 
Mergem în fiecare an  la biserică, la slujba de Înviere.
 
 
– Obişnuieşti să ţii post? Te spovedeşti, te împărtăşeşti?
 
Eu în general am un stil de viaţă sănătos. De câţiva ani buni nu mai consum decât peşte, de aproape un an am renunţat la brânzeturi şi produse lactate, doar din când în când branzică de capră, încerc să mă ţin departe şi de dulciuri, fac sport. Postul, eu îl văd că pe o curăţare, detoxifiere a organismului însă cum dieta mea în mod normal are deja la baza principiile postului consider că nu e absolut necesar să-l mai ţin. 
Încerc însă, să mă rog mai mult, să fiu mai pregătită spiritual, cu sufletul şi mintea cât mai pline de iubire, toleranţă, dăruire şi bunătate.  
 
 
– Ce amintiri ai din copilărie, legate de această sărbătoare?
 
În copilărie aşteptam cu mare nerăbdare Paştele pentru atmosfera care se crea în casă, pentru bunătăţi şi pentru hăinuţele cu care ne înoiau părinţii. Am amintiri frumoase legate de gaşca de prieteni de pe atunci; ne strângeam în jurul unui foc mare făcut din anvelope uzate de maşini; stă team ore în şir la poveşti, cu o chitară şi cântece.