Annes, surprize, de Crăciun, pentru iubit!

Apropo.ro / 24.12.2014, 18:06
Annes, surprize, de Crăciun, pentru iubit!
Annes, care a lansat în luna cadourilor single-ul “Râde inima”, fiind astfel la prima colaborare cu Adi Sînă, se pregăteşte de sărbători. Pentru artistă, aceasta este cea mai frumoasă perioadă din an.
– Cum te întreţii în sezonul rece pe timp de iarnă? Ce ritualuri foloseşti?
 
Odată cu trecerea la anotimpul rece trebuie să facem schimbări în alimentaţie şi în ritualurile de întreţinere. Sportul, mişcarea, s-au mutat acum exclusiv în sala de fitness. De la jogging-ul prin parc, stadion sau pe plajă am trecut la alergatul pe bandă în sala de sport. Aer proaspăt şi răcoros voi respira şi mă voi menţine în formă şi la concertele din aer liber pe care o să le susţinem în perioada imediat următoare din preajma sărbătorilor de iarnă.
Dacă vara consum mult mai multe fructe şi legume iarna suplimentez cu mai multe proteine.
 
Cum de 4 ani sunt ovo-pesco-vegetariană proteinele mele provin mai mult din peşte, ouă, avocado, arahide, migdale, caju şi alte feluri de seminţe. Pentru ten ţin să folosesc doar produse din plafar, fără parabeni şi alte chimicale; în sezonul rece aleg produse cosmetice cu texturi şi consistenţă mai grasă care să-mi protejeze tenul la temperaturile scăzute; în continuare ca şi pe timpul verii folosesc nelipsita cremă cu factor de protecţie solară 50 plus. Deci, fie vara fie iarnă întotdeauna când ies din casă îmi aplic crema cu protecţie UV atât pe faţă, ochi, buze, gât şi decolteu. Toţi dermatologii ne recomandă folosirea cremelor cu protecţie, vedetele de afară am observat că ştiu de mult acest lucru; razele UV sunt destul de puternice şi iarna aşa că trebuie să ne ajutăm tenul în sensul ăsta să prevenim apariţia petelor pigmentare sau a ridurilor.
 
 
 
 
– Ce îţi place cel mai mult să faci de sărbători?
 
Perioada sărbătorilor de iarnă este pentru mine de departe cea mai frumoasă perioadă a anului. Iubesc toată atmosfera care se creează pe străzi, chiar şi forfota din magazine, luminiţele din oraş iar dacă mai avem şi zăpadă totul e minunat. Ca în fiecare an îmi place că ne pregătim de concerte frumoase, piese noi, repetiţii. Îmi place şi nebuna goană după cadouri şi alte cumpărături. Pregătirea bradului, ornamentarea casei cu luminiţe, la fel mă bucură foarte tare.
Este mare agitaţie dar în acelaşi timp simt şi o stare de linişte sufletească, bucurie alături de cei dragi şi în general oamenii îi simt mai calzi, mai prietenoşi.
 
 
– Tu singură pregăteşti masa de Crăciun? 
 
Nu am timp suficient să stau în bucătărie dar când pot îi dau o mână de ajutor mamei mele care se ocupă de prepararea mâncărurilor. 
 
 
– Ce nu-ţi lipseşte niciodată de pe masa de Crăciun?
 
Mama ne găteşte şi acum toate bunătăţile tradiţionale; pot spune că nu lipseşte nimic însă de când eu am devenit ovo-pesco-vegetariana acum sunt nelipsite sărmăluţele de orez cu ciuperci. Dacă în anii trecuţi mama gătea genul acesta de sărmăluţe doar în post acum le prepara special şi exclusiv pentru mine la masa de Crăciun. Spun exclusiv pentru mine deoarece pentru restul familiei mele rămân preferate tot sărmăluţele tradiţionale din carne de porc sau carne de curcan.
 
 
– Care este mâncarea ta preferată de Crăciun? Dar de Revelion?
 
În anii trecuţi preferatele mele erau piftia şi toba însă acum, pentru siluetă, şi pentru că am renunţat la consumul de carne roşie prefer salata de peşte, peştele la grătar. Greu să rezist tentaţiei deliciosului cozonac aşa că echilibrez balanţa calorică cedând ispitei.
 
 
– Dă-ne o reţetă, te rog, din ce pregăteşti tu pentru sărbătorile de iarnă! 
 
Am învăţat să fac o tartă de avocado şi ton absolut delicioasă, bogată în proteine de calitate. Nu îngraşă şi este super simplu de preparat chiar şi pentru cineva fără prea mare experienţă în bucătărie aşa cum sunt eu.
Avem nevoie de: 350 g file de ton proaspăt, 1 fir de ceapă verde, 1 lime, 1 avocado, ghimbir proaspăt, cimbru, sare şi piper.
 
Pentru sos: 1 linguriţă pastă de ardei iute, 1 linguriţă de oţet de mere, 1 linguriţă de zahăr (sau pentru cine nu consuma zahăr se poate înlocui aşa cum fac şi eu cu 1 lingură de sirop de agave).
 
Pentru decor:2-3 fire de ceapă verde.
 
Preparare:
 
Se taie fileul de ton în cuburi foarte mici; se condimentează cu cimbru tocat, sare şi piper, după gust. Se curăţă şi se scoate sâmburele fructului de avocado, apoi se taie în cubuleţe. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi amestecăcu tonul.
Se toacă mărunt ceapa şi ghimbirul. Amestecăm toate ingredientele, condimentăm cu puţin ulei şi se lasă 30 de minute să se „odihnească”. Între timp, preparăm sosul. Punem într-un castronel pasta de ardei, uleiul rămas, zahărul (sau siropul de agave) şi oţetul de mere, apoi amestecăm bine toate ingredientele şi le batem cu telul.
 
Umplem 4 forme rotunde cu compoziţia de ton şi avocado, presăm bine, apoi răsturnăm direct pe farfurii. Turnăm de jur împrejur sos, decorăm cu frunze de ceapă verde şi.. poftă bună!
 
 
 
 
– Cum petreceţi Crăciunul şi Revelionul? V-aţi făcut deja planurile în acest sens?
 
Crăciunul îl voi petrece pentru prima dată departe de familie dar împreună cu iubitul meu, Dan Anghel; ne vom afla în Braşov unde voi avea un concert. În plus Dan este şi organizatorul unui întreg turneu al unei orchestre simfonice vieneze – turneu care se va desfăşura în preajma Crăciunului în mai multe oraşe din ţară. Eu după concert mă voi reîntoarce în Bucureşti şi voi petrece zilele de după Crăciun alături de cei dragi.
Revelionul, ca de fiecare dată, ne va găsi pe scenă şi asta mă face extrem de fericită.
 
 
– Care e cel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodată de Crăciun?
 
Cel mai frumos cadou pe care l-am primit acum câţiva ani de Crăciun a fost un pian electric pe care mi-l doream de mult. Aşa am reluat lecţiile de pian pe care le abandonasem de mult şi mă bucur de instrumentul meu muzical preferat.
 
 
– Ce îţi doreşti anul ăsta de la Moş?
 
Anul acesta în primele zile ale lunii decembrie încep prin a dărui fanilor şi iubitorilor de muzică noul meu single „Râde inima” produs de Adi Sîna. Sincer să-ţi spun, singurul cadou pe care mi-l doresc nespus  acest Crăciun este succesul acestui frumos single „Râde inima” pe care-l cânt chiar din toată inima.
 
 
– Ce i-ai pregătit iubitului  tău pentru Moş Crăciun?
 
Iubitului îi pregătesc deja o mică vacanţă în Atena pe care să o petrecem în luna ianuarie după ce vom onora toate concertele pe care le-am contractat de sărbători. 
 
 
– Unde concertezi de sărbători?
 
Voi canta alături de trupa mea în frumoase concerte în aer liber şi ceva evenimente private, atât în Bucureşti cât şi în ţară, iar de Revelion cântăm în câteva locuri în Bucureşti printre care într-un super concert din sectorul 4. 
 
 
 
 
– Care e cea mai mare boacănă pe care ai făcut-o în ajunul Crăciunului sau în preajma sărbătorilor de iarnă?
 
Îmi aduc aminte, şi râd cu gura până la urechi, de un Crăciun din copilărie când am hotărât cu sora mea să o tund în secret. Mamei îi plăcea să purtăm părul lung pe spate iar sora mea mai mică care avea pe atunci vreo 9 anişori îşi dorea o freză mai interesantă, păr scurt, breton..Aşa că, am luat foarfeca şi, din hairstylist-ul păpuşilor la 12 ani, am devenit şi stylistul ei. Mi-a ieşit o tunsoare groaznică, i-am ciopârţit părul, i-am făcut un breton extrem de scurt…sora mea a început să plângă când s-a văzut în oglindă. Era convinsă că, îngrozitoare freza i-am făcut-o intenţionat, m-a spus mamei..în fine, după ţipete şi jale totul a sfârşit la coafor unde i-a mai salvat ce s-a mai putut salva din păr. Norocul ei că era iarnă şi a putut purta căciula până la venirea verii când i-a mai crescut din nou părul. Râd cu lacrimi când îmi aduc aminte!
 
 
Dana Popa