Anonymous a inceput razbunarea pentru blocarea site-ului Megaupload

Apropo.ro / 25.01.2012, 11:44
Anonymous a inceput razbunarea pentru blocarea site-ului Megaupload
Gruparea de hackeri Anonymous a lansat atacuri asupra mai multor site-uri guvernamentale si a unor agentii care au fost implicate la inchiderea site-ului Megaupload sai care au sustinut legile SOPA si PIPA.

Dupa ce Departamentul de Justitie din SUA a inchis site-ul Megaupload, pe baza incalcarii drepturilor de autor, gruparea de hackeri Anonymous a inceput atacurile asupra mai multor site-uri guvernamentale si a unor agentii care au sustinut legile SOPA si PIPA si au contribuit la blocarea Megaupload.

Imediat ce site-ul de file-sharing a fost oprit, site-ul Departamentului de Justitie a fost atacat de hackeri cat si site-urile grupurilor Universal Music, Motion Picture Association of America, Recording Industry Association of America, BMI si U.S. Copyright Office.

Pe conturi de Twitter asociate gruparii Anonymous, aceste atacuri au fost revendicate de catre hackeri, o publicatie ruseasca spunand ca este cel mai mare atac coordonat din istoria Anonymous.

Ulterior si alte site-uri au cazut in fata atacurilor cibernetice printre ele fiind si agentia de protectie a drepturilor de autor franceza, HADOPI.

Majoritatea acestor site-uri si-au revenit rapid insa unele au ramas in continuare blocate si unii isi pun intrebarea daca acest lucru nu a facut mai mult rau decat bine. 

Daca hackerii "se joaca" cu site-urile guvernamentale ori de cate ori au chef, asta nu ar insemna ca Internetul este o zona mult prea libera iar nevoia unor restrictii dure este necesara?