Anonymous, în „pelerinaj” la Vatican

De: Marian Andrei / 08.03.2012, 09:34
Anonymous, în
Site-ul de Internet al Vaticanului, cel al Cetății Vatican, cel al cotidianului Vaticanului - L'Osservatore romano - dar și alte site-uri care au legătură cu Sfântul Scaun au fost atacate ieri de hackerii de la Anonymous.

Motivele atacurilor au fost dezvăluite de site-ul italian al miscării AnonymousAnonymous, unde se afirmă că afirmă că militanții vor să pedepsească „Biserica apostolică romană coruptă și toate produsele acesteia”.

„Anonymous a decis astăzi să asedieze site-ul vostru ca răspuns la doctrina, liturghiile și conceptele absurde și anacronice pe care organizația voastră cu scop lucrativ (Biserica apostolică romană) le difuzează în lumea întreagă”, scrie site-ul italian al Anonymous.

Totuți, hackerii au ținut să menționeze că atacul nu este îndreptat „împotriva religiei creștine sau a credincioșilor din lumea întreagă”, ci doar împotriva „Bisericii apostolice romane corupte și a tuturor produselor sale”.

Vaticanul a confirmat oficial atacul, afirmând că a fost informat de poliție și subliniind că responsabilii tehnici ai Sfântului Scaun se străduiau, la începutul serii, să rezolve problema.

Află motivele concrete pentru care a fost atacat site-ul Vaticanului, pe Mediafax.