ANRC va încasa 0,23% din CA a operatorilor

Apropo.ro / 12.07.2004, 14:24
ANRC va încasa 0,23% din CA a operatorilor
Autoritatea Naționala de Reglementare în Comunicații (ANRC) va percepe o cota de 0,23% din cifra de afaceri cumulata a operatorilor de comunicații electronice, care a însumat 2,42 miliarde euro în cazul a 870 de firme, informeaza un comunicat al instituției. "Acest

Autoritatea Naționala de Reglementare în Comunicații (ANRC) va percepe o cota de 0,23% din cifra de afaceri cumulata a operatorilor de comunicații electronice, care a însumat 2,42 miliarde euro în cazul a 870 de firme, informeaza un comunicat al instituției.

„Acest procent va fi comunicat operatorilor și va fi platit de aceștia în doua tranșe egale, pâna la 31 decembrie 2004”, se precizeaza în comunicat.

Tariful de monitorizare este datorat catre ANRC de furnizorii de rețele publice de comunicații electronice destinate publicului ca și de furnizorii de servicii poștale. ANRC are dreptul de a percepe pîna la 0,5% din cifra de afaceri a operatorilor de comunicații electronice.

Cifra de afaceri cumulata, de 91.186 miliarde de lei, provine din declarațiile financiare a 870 companii de servicii de comunicații. Aceasta se va modifica prin includerea acelor furnizori care nu au depus înca situația financiara.

Suma nu acopera activitațile de proiectare, producție și comercializare de echipamente de comunicații. De asemenea, furnizarea de servicii și rețele private de comunicații electronice nu este inclusa.

În ceea ce privește serviciile poștale, cifra de afaceri totala a celor 100 de companii din domeniu care au transmis situațiile financiare se ridica la 7.068 miliarde lei (188 de milioane euro).

Tariful perceput de ANRC în acest caz reprezinta 0,1% din cifra de afaceri a fiecarui furnizor, pe anul anterior .

Sumele achitate de catre companiile din piața în contul tarifului de monitorizare reprezinta sursa bugetului ANRC.

Mediafax Business/ IT