ANRP cere ADS informatii despre situatia terenurilor

Apropo.ro / 10.07.2007, 13:25
ANRP cere ADS informatii despre situatia terenurilor
Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a transmis, marti, o adresa catre Agentia Domeniilor Statului prin care solicita date cu privire la suprafetele de teren detinute de aceasta institutie si care pot fi disponibilizate pentru reconstituirea dreptului de

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a transmis, marti, o adresa catre Agentia Domeniilor Statului prin care solicita date cu privire la suprafetele de teren detinute de aceasta institutie si care pot fi disponibilizate pentru reconstituirea dreptului de proprietate.

Potrivit unui comunicat al ANRP, solicitarea a fost facuta ca urmare a faptului ca s-au constat cazuri în care comisiile judetene de fond funciar au validat cereri privind reconstituirea dreptului de proprietate pe anexele de despagubiri, cu toate ca pe raza judetelor respective exista însemnate suprafete de teren aflate în administrarea Agentiei Domeniilor Statului (ASS) si care fac obiectul unor contracte de concesiune.

Legislatia din domeniu prevede ca acordarea despagubirilor se poate face numai în conditiile în care restituirea în natura a terenurilor nu mai este fizic posibila. În acest sens, în luna iulie 2006 ANRP a solicitat anexarea la dosarele propuse pentru despagubiri a unor declaratii pe propria raspundere a membrilor comisiilor locale, potrivit carora nu mai exista terenuri pentru restituire în natura. Ca reactie, unele comisii si-au retras dosarele propuse pentru despagubire si au continuat demersurile de obtinere a unor terenuri de la ADS, în timp ce altele au considerat suficienta simpla constatare a lipsei de terenuri pe care le mai au în administrare, fara a efectua alte demersuri. În aceste ultime cazuri, ANRP s-a vazut nevoita sa înapoieze dosarele la comisiile judetene în vederea reanalizarii si sa solicite întreprinderea tuturor demersurilor de obtinere a unor terenuri în vederea restituirii în natura, a adaugat sursa citata.

Mediafax