ANSVSA a suspendat funcționarea a 32 de dozatoare de lapte

Apropo.ro / 18.03.2013, 14:30
ANSVSA a suspendat funcționarea a 32 de dozatoare de lapte
Un număr de 32 de automate pentru distribuirea laptelui, care sunt alimentate din producția unor ferme, a fost suspendată în urma unor controale ale ANSVSA.

Un număr de 32 de automate pentru distribuirea laptelui, care sunt alimentate din producția unor ferme, a fost suspendată în urma controalelor privind nivelul de aflatoxină, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimenelor (ANSVSA).

Precizarea ANSVSA vine după în presă au apărut informații privind suspendarea activității a 300 astfel de automate.

Numărul de 300 de automate cu activitate suspendată, menționat în mass-media, nu este real, având în vedere că numărul total al automatelor pentru distribuirea laptelui existente în România este de 335, iar rezultatele parțiale ale centralizării datelor arată că a fost suspendată activitatea unui număr de 32 de astfel de automate„, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de ANSVSA.

Potrivit sursei citate, automatele pentru distribuirea laptelui sunt alimentate din producția unor ferme. În cazul în care există suspiciuni de depășire a limitei de aflatoxină M1 pentru o fermă, laptele provenind de la aceasta fermă este oprit de la livrare și comercializare, deci nu mai alimentează automatele unde furnizează în mod obișnuit lapte, explică ANSVSA.

Citește mai multe detalii despre control ANSVSA la dozatoarele de lapte, pe Mediafax.ro