Anti-pantofi pentru oamenii triburilor Masai

Apropo.ro / 27.09.2008, 12:00
Un inginer elvetian s-a gandit cum sa ii incalte pe oamenii triburilor Masai pentru a fi comod de purtat.

La inceputul anilor 90, inginerul elvetian Karl Muller a realizat ca membrilor tribului Masai le sunt necunoscute incaltarile si durerile de spate, realizand astfel ca exista o stransa legatura intre acestea.

Mergand desculti pe teren denivelat, masaii isi activeaza acei muschi care in mod normal se atrofiaza atunci cand folosesti incaltaminte pe teren drept.

Prin constructia sa speciala (si unica in lume) MBT ( Tehnologia Masai a Picioarelor Goale ) pozitioneaza corpul intr-o stabilitate "naturala" pe care organismul o echilibreaza prin intensificarea activitatii musculare. Stresul asupra incheieturilor este eliminat prin activarea incheieturilor si prin stabilizarea grupelor de muschi. Rezultatul este o imbunatatire biomecanica si naturala a mersului.

MBT poate ajuta la probleme legate de spate, solduri sau picioare si mai ales pentru cei cu conditii medicale privind probleme la muschi, ligamente sau tendoane.

Rezultatul este o selectie vasta de pantofi tip sport, pantofi de oras, sandale si incaltaminte speciala pentru servici (si pentru barbati si pentru femei).