Antibioticele nu sunt indicate în tratarea racelilor

Apropo.ro / 25.07.2006, 13:22
Antibioticele nu sunt indicate în tratarea racelilor
Copiii care sufera de raceli comune sau de rinita (guturai) persistenta nu ar trebui tratați inițial cu antibiotice, este concluzia unui studiu aparut vineri în Marea Britanie, transmite Reuters. Cercetatorii au sugerat ca antibioticele, care de multe ori au efecte

Copiii care sufera de raceli comune sau de rinita (guturai) persistenta nu ar trebui tratați inițial cu antibiotice, este concluzia unui studiu aparut vineri în Marea Britanie, transmite Reuters.

Cercetatorii au sugerat ca antibioticele, care de multe ori au efecte secundare, precum voma, diaree și dureri abdominale, ar trebui prescrise doar daca starea copiilor nu se îmbunatațește.

„Majoritatea pacienților se însanatoșesc fara a li se administra antibiotice”, a indicat profesorul Bruce Arroll, de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda, în acest studiu publicat în British Medical Journal.

Excesul de antibiotice îi neliniștește pe medici care au descoperit apariția unor super virusuri care sunt rezistente și la cele mai puternice antibiotice.

Arroll și colegul acestuia Tim Kenealy au revizuit șapte studii care aveau ca subiect efectele pozitive sau negative ale tratarii rinitelor acute cu antibiotice.

„Sugeram sa nu se utilizeze inițial antibiotice în tratarea bolii, sa se monitorizeze cazul. Antibioticele ar trebui administrate doar daca simptomele persista prea mult, îngrijorând parinții sau pacienții”, se indica în studiu.

Mediafax