Anticoncepționale criminale: o tânără era să moară din cauza lor!

Apropo.ro / 26.11.2012, 16:20
La 19 ani, Alyce Clark a avut parte de o neagră experiență în ce privește metodele contraceptive moderne. A fost la un pas de moarte din cauza lor.

Alyce Clark a urmat un tratament cu anticoncepționale pe când avea 19 ani. A luat pastilele timp de o lună. Nici nu se gândea cât de rău îi vor face organismului ei.

Primele simptome au apărut în urma unui accident de călărie. A fost atunci nevoită să stea o perioadă la pat. A observat că se simte amețită și că îi este din ce în ce mai rău. Nu se mai putea ține pe picioare, astfel că și-a pierdut cunoștința și a căzut. Părinții au găsit-o plină de sânge. Ambulanța chemată la locuința lor au observat că este ceva în neregulă la inima fetei.

Alyce

Alyce Clark

Alyce a fost dusă de urgență la spital, iar pe drum a suferit un infarct. Au mai urmat alte șase infarcturi, dar a fost resuscitată și a scăpat cu viață ocolind moartea.

Nu doar infarcturile au adus-o în pragul morții, ci și multiplele cheaguri de sânge care au călătorit prin corpul ei de la picioare spre inimă și spre ambii plămâni. Medicii au acționat prompt și i-au administrat injecții, plus internare la terapie intensivă.

Tânăra a fost și este o mare pasionată de călărie, nu fumează și are o viață sănătoasă. Dacă nu se îngrijora la primele semne și nu ajungea la medic, acum putea fi decedată.

Abia acum, după trei ani, medicii i-au putut da un diagnostic sigur. I-au spus că de vină au fost anticoncepționalele luate de ea, timp de o lună de zile. Aceste pastile se găsesc și în România.

alyce pe cal

Alyce, pasionată de călărie

Cazul lui Alyce nu este singular. Multe alte tinere iau pastile anticoncepționale pentru diverse afecțiuni sau probleme, și de cele mai multe ori fără un consult în prealabil la medic, ci doar după o discuție cu cea mai bună prietenă sau în urma unui articol oarecare.

Indicat este să vorbești cu medicul tău de familie care te va îndruma spre o serie de analize necesare și un control ginecologic. Dacă nu ai alergii și ies bine analizele, abia atunci se poate discuta despre ce anume ai tu nevoie.

Medicii cardiologi susțin că numărul tinerelor cu infarct miocardic și tromboză venoasă periferică este în creștere. Cauza apariției acestor boli sunt anticoncepționalele și fumatul.

De multe ori, medicii obstetricieni ascund faptul că administrarea de anticoncepționale are foarte mari riscuri și se ajunge până la infarct miocardic, acest lucru este descoperit atunci când femeile ajung la medicul cardiolog.