Antract lanseaza un nou single, odata cu site-ul trupei

Apropo.ro / 14.05.2010, 13:31
Antract lanseaza un nou single, odata cu site-ul trupei
Trupa Antract are un motiv de dubla sarbatoare! Sambata, 15 mai, va fi lansat cel mai nou single al formatiei si site-ul trupei www.antract.ro

Antract va lansa pe data de 15 mai un nou single intitulat „Pentru tine, nou”. Lansarea piesei va avea loc pe site-ul trupei, care si acesta va fi gata pentru fani, tot sambata.

Site-ul www.antract.ro (va) contine informatii proaspete despre trupa si activitatea acesteia.

Grupul a fost infiintat de Bobita Catusanu in 1984 si s-a numit initial „Mini-Paradox”. Cand au facut o vizita la studiourile Radioului National sa inregistreze primele piese s-au prezentat sub numele de „Zig-Zag„. Niciuna dintre cele doua denumiri nu a fost potrivita si s-au ales cu denumirea de Antract.

Componenta la primele doua albume Antract i-a numarat pe fratii Cristian si Zelu Iordan (chitara si tobe) si Robert Constantinescu (clape). Dupa albumul „Blestem” au urmat 3 ani de tacere.

 

Antract – Carciumareasa de pe tare.ro

 

Au fost cooptati apoi lie „Manole” Vlad (ex-Riff) la chitara si a lui Arthur Fleischer la tobe.

„Inainte de toate” (1999) este titlul celui de-al treilea album al grupului Antract. Cele 11 piese, se distanteaza clar din punctul de vedere al exprimarii artistice, de albumele anterioare, „Antract” (1994) si „Blestem” (1995).

La inceputul anului 2000, Arthur Fleischer este inlocuit cu bateristul Florin „Pefi” Pop. In acelasi an apare single-ul „Inima mea„, al carui videoclip ajunge pe prima pozitie in topurile de specialitate.

Antract incepe anul 2001 cu un nou tobosar, Andrei Barbulescu (ex Sarmalele Reci). Si noul material se numeste „Amintiri„, continand sase piese de dragoste.

Cel de-al cincilea album, „Nou”, editat de MediaPro Music in 2003 alaturi de Szabi Bozsoky, o noua achizitie la tobe, achizitie care insa nu a durat prea mult, acesta fiind inlocuit dupa numai o luna de zile de Cosmin Cadar. Intre timp trupa si-a intregit componenta la formula de 5 membrii, luandu-l la clape pe Fernando Draganici.

Componenta actuala a trupei este Paur – solist vocal; Ilie „Manole” Vlad – chitara; Cosmin Cadar – tobe; Bobita Catusanu – bass – lider.

In 2004, cei de la Antract au scos albumul „Live 20 ani”.