Antrenoarea lui Jude Law pentru rolul din „The Young Pope”, Lucrezia Caricola vine în România la Wellness Festival

De: Cristiana Trifu / 26.09.2018, 16:06
Antrenoarea lui Jude Law pentru rolul din „The Young Pope”, Lucrezia Caricola vine în România la Wellness Festival
Cea care a lucrat recent cu celebrul actor Jude Law, pentru rolul interpretat de acesta în serialul „The Young Pope” (Tânărul Papă), va fi prezentă sâmbătă, 28 septembrie şi duminică, 29 septembrie la ARCUB, Hanul Gabroveni, pe strada Lipscani nr. 84 – 90, la Wellness Festival.

Cu o vastă experienţă acumulată de-a lungul anilor, Lucrezia Caricola va veni în premieră în România la Wellness Festival pentru a susţine două seminarii despre tehnica GYROKINESIS®.

Născută în Italia, Lucrezia s-a mutat la New York în 1988 pentru a studia la „Martha Graham School of Contemporary Dance”, şcoală pe care a absolvit-o în 1991. La un an de la stabilirea în Statele Unite, ea l-a întâlnit pe Juliu Horvath, datorită căruia a descoperit pentru prima dată metoda GYROKINESIS®, numită la vremea aceea „Yoga for Dancers”. După obţinerea mai multor diplome şi atestate de practică, Lucrezia a devenit, la rândul său, antrenor şi profesor , în prezent conducând propria şcoală.
Aflată pentru prima dată în România, la invitaţia organizatorilor festivalului, ea spune că este foarte încântată să participe la acest eveniment, mai ales că are astfel ocazia să cunoască o nouă comunitate pasionată de mişcare şi de un stil de viaţă sănătos. Printre experienţele profesionale noi pe care le-a trăit recent, ea povesteşte ce a însemnat prezenţa sa pe platourile de filmare de la „The Young Pope” şi în ce au constat antrenamentele cu protagonistul serialului.

„Am lucrat cu Jude Law prin metoda GYROTONIC®, în special pe segmentul . Am fost norocoasă să lucrez cu o persoană care acordă importanţă mişcării şi care are un foarte bun nivel de conştientizare a corpului său, astfel că a fost foarte uşor să îl învăţ câteva exerciţii de rutină, stabilite iniţial cu regizorul Paolo Sorrentino”, spune Lucrezia. Acest tip de antrenament a fost ales special pentru personaj, un tânăr papă neconvenţional căruia, printre altele, îi place să se menţină în formă şi poate fi văzut practictând aceste exerciţii chiar în serial.

Lucrezia adaugă că a fost foarte impresionată de modul în care a colaborat cu Jude Law, acesta arătându-se foarte deschis în a învăţa o tehnică nouă pentru el. „A fost foarte atent la instrucţiunile mele şi cred că din această experienţă a învăţat că este posibil să te antrenezi şi să te bucuri în acelaşi timp de mişcări, folosindu-ţi corpul fără efort. La rândul meu, am văzut un adevărat pofesionist la lucru, am apreciat hotărârea şi precizia sa, dar mai ales modestia în a aborda ceva nou. Acest lucru îmi întăreşte convingerea că acestea sunt exact calităţile de care avem nevoie pentru a reuşi şi pentru a ne dezvolta, atât în domeniul profesional, cât şi în viaţă, în general”.