Antrenorul Ionut Popa i-a spionat o saptamana pe italieni

Apropo.ro / 16.01.2002, 19:36
Antrenorul Ionut Popa i-a spionat o saptamana pe italieni
In prima saptamana de pregatiri, jucatorii de la Uta nu l-au avut la antrenamente pe antrenorul principal. Ionut Popa a "chiulit" in interes de serviciu, luand drumul Italiei, la invitatia clubului aC Milan, pentru un schimb de experienta. Fan Milan pentru o zi In saptamana petrecuta

In prima saptamana de pregatiri, jucatorii de la Uta nu l-au avut la antrenamente pe antrenorul principal. Ionut Popa a „chiulit” in interes de serviciu, luand drumul Italiei, la invitatia clubului aC Milan, pentru un schimb de experienta.

Fan Milan pentru o zi
In saptamana petrecuta in „cizma”, Ionut Popa a stat mai mult pe la baza de pregatire „Milanello” a clubului aC Milan, unde a tras vartos cu ochiul la antrenamentelele echipei, cautand sa nu-i scape nimic: „am vrut sa ma edific cat mai clar asupra antrenamentelor la echipele care joaca zona clasic, 4-4-2”.

La meciul dintre Milan si Lazio, castigat cu 2-1 de echipa lui Cosmin Contra (foto), ca un oaspete cu obraz subtire, Popa le-a cantat in struna gazdelor lui. „Chiar daca eu sunt fan de mai multi ani al celor de la Lazio, de data asta am tinut cu Milan, sa nu stric atmosfera”, zambeste anterenorul aradean.

Printre cei care s-au interesat mai indeaproape de antrenorul aradean a fost si directorul general ariedo Braida, acesta avand multe date despre echipa de juniori de la Uta, care a participat anul trecut la turneul de la Viareggio.

Poster
„Am discutat aproape zilnic cu Ancelotti si cu preparatorul fizic Pincolini. am schimbat cateva vorbe si cu Cosmin Contra. Era fericit ca i-a nascut sotia”, povesteste Ionut Popa. „Din cate am vazut, atmosfera era tot timpul destinsa, dar antrenementele aveau o mare intensitate. Jucatorii erau si ei destinsi, shevcenko si Rossi fiind mereu responsabilii cu buna dispozitie”, a conchis tehnicianul. El e foarte multumit ca a reusit sa-i aduca fiicei lui de 18 ani, Meda, un poster cu echipa milaneza pe care si-a pus semnatura Paolo Maldini. Dupa cate s-ar parea, Meda este o admiratoare a simpaticului fundas milanez.

Dupa expeditia italiana, Ionut Popa a luat drumul Monesei, ca sa-si intalneasca elevii aflati in cantonament.

Un mic sat de fotbal
„Milanello e la 50 de kilometri de Milano, in mijlocul unei paduri de brad, langa un lac. au acolo sase terenuri de dimensiuni normale si alte trei cu dimensiuni reduse. Unul este acoperit cu tartan, altul cu iarba si este acoperit. al treilea este cu iarba si este acoperit din toate partile cu sarma, sa nu iasa mingea pe nici o parte.

Mai au un hotel, sali de recuperare, sali de conferinta, tot ce le trebuie. toate antrenamentele si cantonamentele se fac acolo. Pe san siro se joaca numai la partidele oficiale”, rezuma Ionut Popa cele vazute la baza sportiva a unuia dintre cele mai mari cluburi din lume.

Un club cu blazon
Milan associazione Calcio s.p.a. a fost fondat in 1899. Culorile clubului sunt rosu-negru, meciurile echipei fiind diputate pe stadionul san siro. Presedintele clubului este magnatul media silvio Berlusconi, iar vicepresedinte si administrator delegat, adriano Calliani. Clubul mai are alti trei vicepresedinti: fostul international italian Franco Baresi, Gianni Nardi si pe Paolo Berlusconi. aC Milan a cucerit de 16 ori campionatul italian, de patru ori Cupa Italiei, de cinci ori Cupa Campionilor Europeni, de doua ori Cupa Cupelor si a obtinut cate trei trofee in supercupa Europei si Cupa Intercontinentala.

Selectionata internationala
aC Milan este antrenata de fostul international italian Carlo ancelotti (foto mic). Lotul este format dintr-o adevarata selectionata internationala, din 28 de jucatori 15 fiind straini. in afara de compartimentul portarilor unde sunt legitimati Christian abbiati, Valerio Fiori si sebastiano Rosi, restul zonelor e dominat de jucatori straini.

In linia defensiva sunt Jose antonio Chamot (argentina), Cosmin Contra (Romania), alessandro Costacurta, thomas Helveg (Danemarca), Kakha Kaladze (Georgia), Martin Laursen (Danemarca), Paolo Maldini, Jose Vitor Junior Roque (Brazilia). La mijloc evolueaza Demetrio albertini, Masimo ambrosini, Cristian Brocchi, Rui Cesar Manuel Costa (Portugalia), Umit Davala (turcia), Masimo Donati, Genaro Gatuso, andrea Pirlo, Fernando Redondo (argentina) si Claudio sergio serginho (Brazilia), iar in atac, Datti Mohamed aliyu (Nigeria), Filippo Inzaghi, Vitali Kutuzov (Bielorusia), Jose Mari (spania), Javi Moreno (spania), andrei shevcenko (Ucraina) si Marco simone.

Ovidiu Gancea
[Aradeanul]