Anul acesta, 35.000 de europeni isi vor pierde locurile de munca

Apropo.ro / 05.03.2009, 17:30
Anul acesta, 35.000 de europeni isi vor pierde locurile de munca
Este parerea lui Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.

Anul acesta, 35.000 de europeni isi vor pierde locurile de munca, crede Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.

Pe frontul efectelor crizei, in ceea ce priveste somajul, cifrele sunt ingrijoratoare. Aceste cuvinte ii apartin presedintelui Comisiei Europene, Josè Manuel Barroso. El a subliniat ca pentru 2009, in toate cele 27 de state membre UE, se prevede o diminuare a ocuparii fortei de munca echivalenta pierderii a circa 3,5 milioane de locuri de munca.

In plus, perspectivele pentru anul urmator sunt si ele la fel de pesimiste. La Bruxelles, in cursul unei conferinte de presa, Barroso a declarat ca rata somajului in 2010 ar putea atinge chiar nivelul de 10%. “Cifrele sunt ele in sine foarte ingrijoratoare si nu doresc sa fac comentarii ce ar putea sa alimenteze un ulterior alarmism inutil”, a mai adaugat presedintele Comisiei UE.

In ceea ce priveste tarile din Europa de Est aflate in dificultate, Barroso a comentat: “Vointa de a ajuta tarile aflate in dificultate exista, dar in acest moment o schimbare a regulilor pentru intrarea in zona euro iese din discutie.”