Anul acesta, turiștii preferă Thailanda

De: Marian Andrei / 27.05.2013, 16:45
Anul acesta, turiștii preferă Thailanda
Orașul thailandez Bangkok este cel mai vizitat din lume anul acesta, potrivit MasterCard Global Destination Cities Index 2013, în contextul unei creșteri a interesului din punct de vedere turistic pentru întreaga regiune Asia Pacific.

Bangkok a reușit să devanseze, e drept doar cu 25.000 de vizitatori, orașul turistic numărul unu de anul trecut, Londra. Pe podium se mai găsesc Parisul, Singapore și New York.

Este de remarcat, urmărind rezultatele topului, dominația regiunii Asia Pacific. Din totalul de 132 de orașe, 32 sunt din Asia. Bangkok este urmat de Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Shanghai, Tokyo, iar cinci orașe din Top 10 2013 se află în regiunea Greater China.

Titlul câștigat a fost comentat astfel de un oficial thailandez: „Sloganul turistic al Thailandei, «Amazing», este cu atât mai potrivit cu cât capitala sa a urcat pe primul loc în topul din acest an și arată interesul turiștilor față de întreaga țară. Acest rezultat vorbește de la sine despre calitatea industriei ospitalității din orașul Bangkok, precum și a infrastructurii și a serviciilor de restaurație„.

Topul MasterCard Index of Global Destination Cities clasifică orașele din punct de vedere al numărului total de vizitatori străini și al cheltuielilor efectuate de acești vizitatori în respectivele orașe. Pentru a determina numărul de sosiri ale vizitatorilor străini și cheltuielile realizate de aceștia s-au folosit informații publice din toate cele 132 de orașe și s-a creat un algoritm specific.