Anul acesta vor fi urmărite mai mult filmele online, decât cele de pe disc

Apropo.ro / 26.03.2012, 11:30
Anul acesta vor fi urmărite mai mult filmele online, decât cele de pe disc
Conform unor statistici, 3.4 miliarde de filme vor fi urmărite online în 2012, față de cele 2.4 miliarde care vor fi urmărite de pe disc.

Având în vedere că în 2011 aproximativ 1.4 miliarde filme au fost rulate de pe formate media online, anul acesta cifra se va dubla conform statisticilor oferite de IHS Screen Digest, ajungând la 3.4 miliarde (și aici vorbim de streaming-urile legale), cu 1 miliard mai mult față de cele care vor fi rulate de pe discuri, care va scădea cu 7,7% față de 2011.

Declinul formatelor media fizice (CD, DVD, Blue-Ray etc.) este vizibil iar trend-ul de vizionare al filmelor online se află în continuă creștere fiind ajutat și de posesorii de console de jocuri cu acces la internet, capabile să ruleze filme online.

Cercetătorii au arătat că prețul mediu plătit pentru vizionarea filmelor online a fost de aproximativ 0.5 dolari, în comparație cu 4.72 dolari pentru cele pe disc.

Piața celor care oferă servicii de streaming online este în continuă dezvoltare, în ciuda eforturilor depuse de către marile studiouri cinematografice care luptă din greu pentru a menține formatul media fizic pe piață, însă streaming-ul online va câștiga teren de la un an la altul datorită ritmului alert de extindere al accesului la internet pe plan global și al avansului tehnologic.