Anul Șarpelui va fi de tot rahatul?

De: Marian Andrei / 21.01.2013, 15:15
Anul Șarpelui va fi de tot rahatul?
Aceasta ar putea fi una dintre interpretările date unei ciudate sculpturi care reprezintă o imensă cobră, realizate de un locuitor din Yakutia.

Mikhail Bopposov, un fermier din republica siberiană Yakutia a construit o cobră imensă, de peste 400 de kilograme, folosind ca material… baliga de la cele 17 vite pe care le are.

Sculptura a fost construită pentru a celebra Anul Șarpelui, care va începe, conform calendarului chinez, pe 20 februarie, dar și ca amuzament pentru copiii din localitate.

Bopposov nu este la prima sculptură realizată din baligă. În 2008, inspirat de serviciul militar, el a construit un tanc, iar anul trecut, a realizat în cinstea Anului Dragonului un șarpe înaripat.

Atât Bopposov cât și fiul lui sculptează în gheță și zăpadă, însă potrivit declarațiilor sale, „sculptura în baligă este mai ușor de realizat„.

Deși sculptura se va „dezgheța” la primăvară, când temperaturile vor crește, locuitorii nu trebuie să se teamă de miros, pentru că ea va fi îndepărtată imediat și va fi folosită pentru fertilizarea terenurilor agricole.