Anya – Noua voce de la HI-Q

De: Cătălina Matei / 25.08.2008, 00:00
Anya - Noua voce de la HI-Q
Blondă, ochi albaştri şi cu zîmbetul... la purtător! Sună cunoscut? Noua componentă a trupei HI-Q pare a se încadra în acelaşi registru cu predecesoarele sale: Dana şi Nicoleta. Însă Anya vine cu o voce unică, cu multă experienţă pe scenă în concerte live şi cu un zîmbet irezistibil. La doar 22 de ani, tînăra din Sibiu are şi propria afacere: un magazin nutriţionist!

La 14 ani, Anya, pe numele său din buletin Ana Buxai, primea de la părinţii săi un cadou special: o casetă cu HI-Q. Nici prin gînd nu-i trecea că, peste ceva ani, va ajunge să facă parte din această formaţie. Originară din Sibiu, Anya a terminat Colegiul naţional pedagogic ”A. Şaguna” din Sibiu, iar acum e proaspăt absolventă a Facultăţii de ştiinţe economice “Lucian Blaga” din oraşul natal.

Prin 2001, a început să cînte în trupa Select şi după trei ani a hotărît să urmeze o carieră solo. Între timp, şi-a exersat vocea în multe concerte live prin toată ţara. În urmă cu doi ani, într-un concert la Biertan, Anya i-a cunoscut pe băieţii de la HI-Q. S-au plăcut reciproc de la prima vedere, aşa că Florin şi Mihai i-au propus tinerei un contract cu casa lor de discuri, ”MOF Records”.

Cu un album aproape gata, planurile Anyei s-au schimbat considerabil la începutul acestui an, cînd băieţii i-au propus să facă parte din trupa HI-Q. ”Băieţii sînt minunaţi şi foarte înţelegători în privinţa multor lucruri. Cred că în foarte scurt timp am reuşit să ne cunoaştem atît calităţile cît şi defectele. În felul acesta, învăţăm să trăim unii cu ceilalţi, ”, povesteşte Anya.

Din mai, s-a mutat la Bucureşti, chiar dacă Sibiul rămîne oraşul preferat, mai ales că părinţii au rămas acolo. ”Părinţii mei au crezut întotdea­una în talentul meu şi mi-au fost alături de la început, ceea ce mi-a dat încredere şi dorinţa de a merge mai departe. Mai am o soră care s-a căsătorit şi locuieşte în Germania”.

Afacere cu… sănătate

Născută pe 22 iulie, Anya se află la graniţa dintre Rac şi Leu. De altfel, îi place să spună că este… Raco-Leu: ”Cred în caracteristicile zodiilor mele şi, de fiecare dată, citesc atît astrele pentru Rac cît şi pentru Leu. Sînt o fire superstiţioasă!”. În afara muzicii, Anya îmbină utilul cu timpul liber. Împreună cu iubitul, ”fuge” la munte şi la mare sau, cînd vrea să se distreze la maximum, alege parcurile de distracţie din Germania.

Şi tot în timpul liber… se ocupă şi de propria afacere. ”Timpul e foarte preţios pentru toată lumea, dar, atunci cînd ai timp liber, e bine să faci ceva pentru tine, să te simţi bine. Iar eu mi-am dorit ca timpul liber să-l dedic unei afaceri care mă preocupă foarte mult. E vorba de NaturHouse, un magazin nutriţionist care are la bază ideea de reeducare alimentară. Sînt fericită că pot face ceea ce îmi place chiar dacă am 22 ani”

Secretul frumuseţii!

”Întotdeauna mi-a plăcut să am grijă de mine şi de felul în care arăt, tocmai de aceea merg la aerobic de cel puţin trei ori pe săptămînă, fac jogging pentru sănătatea mea şi pentru tonifiere, dar aleg şi masajul pentru relaxare”.