Apa de cocos, o băutură excelentă pentru sportivi

De: Mihaela Enache / 08.11.2013, 14:00
Apa de cocos, o băutură excelentă pentru sportivi
Apa de cocos este cunoscută ca băutura Mamei Natură pentru sportivi.

Un om de știință de origine indiană a confirmat acum că băutura naturală își merită cu adevărat reputația.

„Apa de cocos este o băutură naturală care are tot ceea ce conține o băutură medie pentru sportivi, ba chiar mai mult. Ea are de cinci ori mai mult potasiu decât Gatorade sau Powerade”, a declarat Chhandashri Bhattacharya, Ph.D, care a efectuat o nouă analiză științifică asupra apă de nucă de cocos.

„Ori de câte ori ai crampe în mușchi, potasiul te va ajuta să scapi de ele. Este o băutură sănătoasă care reface elementele nutritive pe care corpul tău le-a pierdut în timpul unui antrenament moderat”, a mai declarat ea.

Echipa Bhattacharya a analiza apa de nucă de cocos, Gatorade și Powerade și a constatat că apa de nucă de cocos conține până la 1500mg/l de potasiu, comparativ cu până la 300mg/l pentru Powerade și Gatorade.

Apa cu cocos, cu toate acestea, are 400mg/l de sodiu, comparativ cu 600mg/l pentru celelate două băuturi. Ea are cantități comparabile de magneziu și carbohidrați cu celelalte băuturi.

Conținutul scăzut de sodiu al apei de nucă de cocos o face să fie foarte bună pentru sportivii care fac efort fizic intens și transpiră mult.

Transpirația îi face pe oameni să piardă mai mult sodiu decât potasiu și chiar și numai apa de nucă de cocos poate înlocui sodiul pierdut.