Apa Nova, pregatita sa intervina în cazul unor inundatii în Capitala

Apropo.ro / 07.08.2007, 09:47
Apa Nova, pregatita sa intervina în cazul unor inundatii în Capitala
Echipele Apa Nova sunt pregatite sa intervina în cazul unor eventuale inundatii în Capitala, reprezentantii companiei recomandând bucurestenilor sa evite deplasarea în zonele în care se produc acumulari de apa. "Echipele Apa Nova sunt în stare de alerta pentru a interveni prompt cu

Echipele Apa Nova sunt pregatite sa intervina în cazul unor eventuale inundatii în Capitala, reprezentantii companiei recomandând bucurestenilor sa evite deplasarea în zonele în care se produc acumulari de apa.

„Echipele Apa Nova sunt în stare de alerta pentru a interveni prompt cu echipamentele si mijloacele tehnice necesare (autocuratitoare, motopompe si vidanje). Recomandam rivenarilor sa îsi ia toate masurile de precautie pentru protejarea tuturor bunurilor personale (verificarea clapetilor antiretur ai subsolurilor, evacuarea autoturismelor din zonele inundabile etc) si locuitorilor Capitalei sa evite deplasarea în zonele unde exista posibilitatea producerii acumularilor de apa”, se arata într-un comunicat al companiei Apa Nova remis, luni seara, agentiei MEDIAFAX.

Apa Nova indica drept zone în care s-ar putea produce acumulari de apa: Calea Giulesti, între Bd.Constructorilor si Piata Giulesti, intrareaCraiovei, strada Frasinului, intrarea Pinului, intrarea Godeni, intrarea Ciclistilor, intrarea Carnavalului, strtada Agnita, strada Pomilor; Sos. Bucuresti-Ploiesti vizavi de statia Petrom; Bulevardul Aviatorilor – intrarea Pescarus; Sos. Colentina, strada Doamna Ghica, strada Turmelor; strada Postavarului (în apropierea Bulevardului N. Grigorescu); Pasajul Marasesti; Bulevardul Tineretului, între Bulevardul Gheorghe Sincai si strada Piscului; strada Turnu Magurele – Bulevardul Alexandru Obregia; Sos. Berceni – Sos. Metalurgiei; strada Mircea Vulcanescu – str. Fagaras (în apropiere de Calea Grivitei); Bulevardul Regina Maria, strada 11 Iunie, Bulevardul Marasesti; Cartierul Giulesti Sârbi; Sos. Straulesti – strada Coralilor; Sos. Bucuresti-Magurele, între Sos. Alexandriei si Sos. Vârtejului; Prelungirea Ghencea, str. Ghidiceni si Drumul Cooperativei; Trafic Greu, între Calea Rahovei si strada Spataru Preda; Bulevardul Camil Ressu, str. Râmnicu Sarat, Bulevardul Liviu Rebreanu si strada Prevederii; Sos. Kiseleff, între strada arh. Ion Mincu si Piata Presei Libere; strada Turda (în zona parcului).

„Pentru rezolvarea tuturor situatiilor ce pot interveni din cauza caderilor importante de precipitatii rugam bucurestenii sa ne semnaleze orice problema la numarul de telefon 207 77 77 „, a spus purtatorul de cuvânt Apa Nova, Epsica Chiru.

Prefectura Capitalei a anuntat, în cadrul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ca începând de luni seara, intensitatea medie a ploii ar putea ajunge la 25-30 de litri pe metru patrat si pe ora.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o atentionare meteo de Cod galben pentru Bucuresti si judetele Giurgiu, Calarasi, Constanta, Ialomita, Ilfov, Arges, Dâmbovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Galati, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani, vizând intervalul de timp 7 – 9 august.

Meteorologii spun ca, marti si miercuri, în zonele atentionate instabilitatea atmosferica va fi „accentuata”, cu ploi torentiale, vijelii, fulgere si grindina. Vântul va bate cu viteze de pâna la 90 de kilometri pe ora, iar cantitatile de precipitatii asteptate pot ajunge pâna la 50 de litri pe metru patrat în 24 de ore. Pentru început, marti, fenomenele asteptate vor aparea în Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si la munte, pentru ca, miercuri, acestea sa se extinda în Moldova si în Carpatii Orientali.

Mediafax