Aparate foto waterproof pentru vacante

Apropo.ro / 27.09.2008, 13:00
Daca in aceasta vacanta ai ratat multimea de poze pe care le-ai fi putut realiza mai ai o sansa la anul cand vei avea deja un aparat performant

Cine nu isi doreste sa faca cat mai multe fotografii in vacante, mai ales cand te afli la mare cu apa cristalina. Ii vezi nisipul si pestisorii langa picioarele tale la cat de limpede este. Acum nu ai decat o singura problema: aparatul tau foto nu este prevazut cu protectie acvatica.

Daca in aceasta vacanta ai ratat multimea de poze pe care le-ai fi putut realiza mai ai o sansa la anul cand vei avea deja un aparat cu care sa faci poze si sa filmezi si in apa.

Daca nu cunosti metodele empirice prin care ai reusi totusi sa faci cateva filmulete si poze sub apa existand totusi riscul deteriorarii aparatului tau foto poti alege din urmatoarele variante:

1. Pentax Optio WP

Puncte bune: Waterproof, dimensiunea lui iti permite sa il porti oriunde, design placut, are imagine de calitate.

Puncte slabe: Nu poti intra cu aparatul peste 2,5 m adancime si mai mult de 30 minute, autofocus si viteza la nivel mediu.

Concluzii: Camera waterproof iti este la indemana oricand in vacanta, este practica si pozele sunt de calitate decenta.

2. Olympus Stylus 410 Digital

Puncte bune: Aparat rezistent la intemperii meteo; durabilitate prelungita a bateriei; rafala foto acceptabila; operatiuni auto simple si eficiente; telecomanda avantajoasa.

Puncte slabe: Putine comenzi manuale; meniu intortocheat; fara reglaj de dioptrie al vizorului; fara modul TIFF al fisierelor; focalizeaza greu in lumina slaba.

Concluzii: Daca iti place sa faci poze afara fara a te feri de vreme si fara sa te complici prin setari, Stylus 410 este una din alegerile tale.

olympus stylus 410

3. HP Photosmart M23

Puncte bune: Aparat rezistent la apa; dimensiuni reduse; design atragator; usor de folosit; Prevazut cu software de ajutorare pentru utilizator; pret avantajos

Puncte slabe: nu are zoom optic; nu are vizor optic; display-ul lcd este mic; rateuri la autofocalizare si calitate medie a pozelor.

Concluzii: Usor de folosit, pret convenabil dar calitatea pozelor nu renteaza.

hp photosmart m23