Aparatul care produce curent electric fără întrerupere, inventat de un român!

De: Dragos Tanase / 19.05.2014, 16:00
Aparatul care produce curent electric fără întrerupere, inventat de un român!
La Muzeul Național Tehnic "Dimitrie Leonida" din București există o invenție care poate produce curent electric fără întrerupere! Este vorba despre un perpetuum mobile care, fără nici o altă intervenție externă, generează energie la nesfârșit.

Inventatorul pilei, Nicolae Vasilescu Karpen, a început lucrul la acest proiect înainte de Primul Război Mondial și, în final, a reușit să construiască dispozitivul.

În fizică, pila electrică este practic strămoșul bateriei, în ceea ce privește generatoarele electrice. În mod normal, aceste pile electrice nu rezistă mai mult de 10 ani, și asta doar în cazurile în care sunt extrem de performante.

Totuși, pila Karpen (botezată așa după numele de familie al inventatorului) a funcționat timp de 70 de ani și încă generează curent, o enigmă pe care oamenii de știință nu au reușit să o explice nici până astăzi.

Nicolae Vasilescu-Karpen (n. 10 decembrie 1870; d. 2 martie 1964) - un om de știință, inginer, fizician și inventator român.

Nicolae Vasilescu-Karpen – om de știință, inginer, fizician și inventator

De altfel, de-a lungul timpului, mulți cercetători au încercat să construiască dispozitive care ar putea produce energie la nesfârșit, dar în cele din urmă, conceptul a ajuns să fie considerat o utopie și a fost abandonat. Mai mult, cei care continuau să caute soluții la această problemă erau considerați nebuni și apoi marginalizați.