Apare primul mall auto din Romania

Apropo.ro / 17.06.2002, 12:34
Apare primul mall auto din Romania
Compania Midas International Comimpex București intenționeaza sa investeasca aproximativ 1,5 milioane de dolari pentru amenajarea, în Capitala, a primului mall auto din România. Mall-ul auto va fi amenajat pe o suprafața de 14.500 metri patrați în zona Gara de Nord -

Compania Midas International Comimpex București intenționeaza sa investeasca aproximativ 1,5 milioane de dolari pentru amenajarea, în Capitala, a primului mall auto din România.

Mall-ul auto va fi amenajat pe o suprafața de 14.500 metri patrați în zona Gara de Nord – Basarab – Podul Grand. Finanțarea acestei investiții este asigurata de grupul italian Coriba, cu care firma româneasca a încheiat un protocol pentru derularea mai multor proiecte. Finalizarea construcției este prevazuta pentru primavara anului viitor, a menționat Daniel Barbuceanu, administratorul societații.

Midas International Comimpex a semnat cu Metrorex un contract de asociere prin care a primit pe o perioada de 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire, dreptul de administrare a terenului pe care va fi construit mall-ul. Conform contractului, Metrorex acorda drept exclusiv de folosința asupra terenului, concretizat în favoarea companiei Midas.

Conceptul de mall auto, model inspirat din centrele auto americane, presupune ca, odata intrat în cladire, clientul își poate gasi modelul de mașina potrivit. Astfel, auto mall-ul va aduce într-un singur loc circa 11-13 marci de autoturisme, prin prezența unui numar de aproximativ 11 companii producatoare, importatoare sau dealeri de autoturisme și pese de schimb

Firmele reprezentate vor avea la dispozitie o serie de facilitați și vor plati chirie lunar, în oferta existînd doua variante, una în care distribuitorul auto își construiește singur sediul, cealalta fiind preluarea unui spațiu gata amenajat. De asemenea, mall-ul are disponibilitatea pentru a fi dotat și cu un spațiu pentru service auto.

„În ultimii ani, datorita dezvoltarii comerțului cu autoturisme, precum și a discuțiilor preliminare avute cu cîteva firme producatoare și distribuitoare de autoturisme, s-a constatat crearea unei nișe promițatoare pentru serviciile de închiriere de spații imobiliare, mai ales pentru sectorul auto”, a mai spus Barbuceanu.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: