Apare rovinieta valabila pentru o zi!

De: Dragos Tanase / 20.12.2007, 10:38
Apare rovinieta valabila pentru o zi!
Rovinieta prin care e atestata plata taxei de utilizare a drumurilor nationale poate fi achizitionata, din 2008, si cu valabilitate de o zi.

Rovinieta prin care este atestata plata taxei de utilizare a drumurilor nationale va putea fi achizitionata, incepand cu 2008, si cu valabilitate pentru o zi, alaturi de vizele pe o saptamana, o luna sau un an, fara ca regula sa fie aplicata autoturismelor si vehiculelor de transport marfa usoara.

Rovinieta valabila pentru o zi, care va fi valabila pentru toate vehiculele cu exceptia autoturismelor si a vehiculelor de transport marfa avand masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone, a fost introdusa prin ordonanta de urgenta aprobata, miercuri, de Guvern.

Posesorii de autovehicule, cu exceptia autoturismelor si a vehiculelor de transport marfa cu masa totala mai mica sau egala cu 3,5 tone, vor putea astfel sa cumpere, in functie de preferinte, roviniete cu perioade de valabilitate de o zi, 7 zile, 30 zile si 12 luni.

Ca model, rovinieta cuprinde matca aplicata in partea stanga-jos a parbrizului vehiculului, pe care este inscrisa perioada de valabilitate si cuponul cu aceeasi serie avand inscris numarul de inmatriculare al vehiculului, cupon care va fi prezentat obligatoriu de care conducatorii auto, la cerere, organelor de control abilitate.

Rovinieta se achita in lei, la cursul de schimb al zilei comunicat de Banca Nationala, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii tarifului.

Soferii straini pot achita taxa si in valute liber convertibile, cotate pe piata valutara, la echivalentul tarifului exprimat in euro.

"Vehiculele istorice sunt scutite de la plata rovinietei", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania a fost platit incepand cu 1 iulie 2002.