Apariția Google Images, datorată rochiei purtate de Jennifer Lopez la gala Grammy din anul 2000

De: Dragos Tanase / 13.04.2015, 16:00
Apariția Google Images, datorată rochiei purtate de Jennifer Lopez la gala Grammy din anul 2000
Rochia verde pe care cântăreața Jennifer Lopez a purtat-o la gala de decernare a premiilor Grammy din anul 2000, o creație spectaculoasă a casei Versace, a reprezentat elementul care i-a determinat pe directorii companiei Google să lanseze motorul de căutare de imagini pe internet Google Images.

În urmă cu 15 ani, spectaculoasa rochie verde, creată de Donatella Versace, pe care artista americană a purtat-o la acel eveniment, a făcut senzație pe covorul roșu și a fost intens comentată în presa internațională, informează dailymail.co.uk. Numeroasele mesaje publicate de internauți au atras atenția directorului Google, Eric Schmidt, care a dezvăluit că acea creație vestimentară a reprezentat sursa lui de inspirație atunci când a decis să creeze un motor specializat în căutarea de imagini pe internet – Google Images.

„Atunci când a fost lansat Google, oamenii erau uimiți de faptul că puteau să găsească aproape orice pe internet, scriind doar câteva cuvinte pe tastatura unui computer”, a declarat Eric Schmidt pentru site-ul project-syndicate.com.

Mai multe detalii, pe Mediafax.ro