Apasa pe… Explorer !

Apropo.ro / 21.11.2001, 01:50
Apasa pe... Explorer !
Software: Soft pirat capturat in SUA Hardware: Nintendo lanseaza GameCube Tips & tricks: Dezactivarea meniului de boot Ati creat un shortcut al lui Windows-Explorer pe desktop, pentru a putea porni in acest fel cu un anumit director de start. Dupa apelare insa,


  • Software: Soft pirat capturat in SUA
  • Hardware: Nintendo lanseaza GameCube
  • Tips & tricks: Dezactivarea meniului de boot

    Ati creat un shortcut al lui Windows-Explorer pe desktop, pentru a putea porni in acest fel cu un anumit director de start. Dupa apelare insa, Windows-Explorer nu apare cu aspectul obisnuit; lipseste structura de directoare din fereastra stanga.

    La realizarea link-ului trebuie sa adaugati si switch-ul »/e«. Atunci va aparea si fereastra stanga cu structura arborescenta a directoarelor.

    Procedati in felul urmator: dati un clic cu tasta dreapta a mouse-ului pe desktop si selectati New – Shortcut. In functie de versiunea de Windows, veti vedea o linie de comanda la NT si 98 sau mesajul Type the locationÂ… sub Windows 2000.

    Aici introduceti EXPLORER.EXE si un director, al carui continut sa-l afiseze Windows-Explorer la lansare. Includeti aici si switch-ul »/e« si despartiti-l printr-o virgula.

    Astfel va arata:
    EXPLORER.EXE /e, C:\\My Documents

    Acest switch il puteti include si in link-uri Explorer deja existente. Pentru aceasta dati un clic cu tasta dreapta a mouse-ului pe link si selectati Properties.

    In dreptul campului Target modificati linia in mod corespunzator. Explorer recunoaste insa si alte switch-uri. Acestea sunt prezentate alaturat. Trebuie doar sa nu uitati ca switch-urile trebuie despartite prin virgula.

    In afara de aceasta, directorul ce urmeaza a fi deschis trebuie sa apara intotdeauna la sfarsitul liniei.

    /E Afiseaza in partea stanga a lui Windows-Explorer structura directorului.
    /ROOT Afiseaza directorul de start in- dicat in structura de directoare. Un director de start trebuie neaparat indicat.
    /SELECT Impreuna cu /root, Windows marcheaza si deschide directorul indicat. Explorer nu va mai afisa acest director ca radacina.