APCE va dezbate la 27 iunie raportul privind închisorile secrete

Apropo.ro / 22.06.2007, 15:02
APCE va dezbate la 27 iunie raportul privind închisorile secrete
Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) va dezbate cel de-al doilea raport întocmit de Dick Marty pe tema detentiilor secrete si transferurilor ilegale ale unor detinuti în state membre ale CoE, la 27 iunie, în timpul sesiunii plenare de la Strasbourg, se arata într-un comunicat

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) va dezbate cel de-al doilea raport întocmit de Dick Marty pe tema detentiilor secrete si transferurilor ilegale ale unor detinuti în state membre ale CoE, la 27 iunie, în timpul sesiunii plenare de la Strasbourg, se arata într-un comunicat oficial.

La sfârsitul dezbaterii, care va începe la ora locala 10.00 (11.00, ora României) si va fi transmisa în direct pe site-ul APCE, Dick Marty va sustine o conferinta de presa.

Raportul mentioneaza existenta unor decizii secrete luate de aliatii NATO în octombrie 2001, care au oferit un fundament pentru activitatile ilegale desfasurate de CIA în Europa.

De asemenea, documentul prezinta noi dovezi potrivit carora „detinuti cu valoare ridicata” au fost tinuti în închisori din Polonia si România, în perioada 2002-2005. Delegatiile parlamentare ale României si Poloniei au prezentat APCE opinii dezaprobatoare, adauga comunicatul citat.

Mediafax