Aplicația Fyuse îți permite să realizezi fotografii 3D

De: Carmen Ulian / 07.02.2015, 10:00
Aplicația Fyuse îți permite să realizezi fotografii 3D
Radu Ursu din Alba Iulia a pus bazele aplicației Fyuse care permite utilizatorului să realizeze fotografii 3D. Stabilit în SUA, românul a primit o finanțare de 3,35 milioane de dolari de la primul investitor major în Google.

Radu Ursu are 33 de ani, s-a născut la Alba Iulia și a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, iar de-a lungul timpului a câștigat multe premii la concursurile de inventică și robotică.

Radu Ursu a lucrat timp de doi ani, alături de un asociat, la aplicația Fyuse. Compania lor a fost fondată în SUA, iar produsul lor a devenit deja viral. O lume întreagă folosește aplicația care se dovedește a fi utilă în multe domenii – robotică, frumusețe, turism, etc.

Aplicația foto 3D Fyuse a apărut în decembrie 2014, având în spate o investiție de 3,5 milioane de dolari. Printre cei care au finanțat produsul numărându-se și Andreas „Andy” Bechtolsheim de la Sun Microsystems Inc., cel care a investit și în Google, și James Joaquin de la Ofoto. Radu Ursu este și CEO și co-fondator al companiei Fyusion Inc.

Aplicația Fyuse oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea tot ce este în jurul subiectului, tot ce trebuie să faci este să te miști în jurul lui pentru a capta cât mai multe unghiuri. Un soft special creează imaginea tridimensională.

Astăzi, Radu Ursu lucrează alături de cei 10 angajați ai companiei din San Francisco. Se dorește dezvoltarea tehnologiei de procesare a imaginilor 3D.