Aplicația pentru mobil care îndulcește… visele

De: Gabriela Voicu / 11.04.2012, 17:20
Aplicația pentru mobil care îndulcește... visele
Psihologul Richard Wiseman vrea să dezvolte o aplicație pentru smartphone, care să influențeze visele oamenilor.

Un psiholog intenționează să dezvolte o aplicație pentru smartphone, care să facă visele oamenilor mai frumoase.

Profesorul Richard Wiseman va face un experiment cu ajutorul a mii de oameni, despre manipularea viselor, despre care nu sunt cunoscute foarte multe detalii, după cum spune el.

Participanții vor downloada o aplicație specială pentru iPhone, care le va transforma telefoanele într-o „fabrică” a viselor.

Telefonul viselor

Așezat pe pat, iPhone-ul poate detecta că cel care doarme nu se mișcă, iar în prima faza creează un fundal sonor menit să evoce scene plăcute, cum ar fi o plimbare în pădure, relaxarea pe plajă etc. Acestea ar trebui să influențeze visele, determinându-l pe cel care visează să creeze în minte situații corespunzătoare sunetelor emise de smartphone.

După o vreme, telefonul declanșează o alarmă de trezire, iar persoana respectivă va relata ce a visat, în cadrul experimentului. Participanții vor fi apoi încurajați să își descrie visele pe Facebook.

10.000 de persoane vor lua parte la acest experiment, desfășurat la Edinburgh International Science Festival. Wiseman colaborează cu dezvoltatorul de aplicații YUZA, care a creat software-ul Dream:ON.