APOCALIPSA 2012: Sute de cupluri vor să se căsătorească „de sfârșitul lumii”

Apropo.ro / 11.12.2012, 13:00
APOCALIPSA 2012: Sute de cupluri vor să se căsătorească
Sute de cupluri din Singapore și Hong Kong vor ca Apocalipsa să îi surprindă căsătoriți, astfel că și-au planificat deja ziua nunții.

Hong Kong și Singapore se pregătesc pentru o veritabilă frenezie nupțială pe 12 decembrie 2012 (12/12/12), o dată considerată de experții chinezi în feng shui ca fiind extrem de norocoasă.

Nu mai puțin de 696 de cereri de căsătorie au fost depuse în acest an în Hong Kong, pentru data de 12 decembrie, o dată considerată de comunitatea chineză un simbol al „iubirii”. Acest numără depășește de aproape patru ori media zilnică de 177 de cereri, înregistrată în octombrie, a declarat un purtător de cuvânt al Administrației Teritoriale Chineze.

În Singapore, unde trei locuitori din patru sunt de etnie chineză, 540 de cupluri vor spune „Da”, miercuri, potrivit site-ului Registrului căsătoriilor, această cifră fiind de opt ori mai mare decât media lunară obișnuită.

Entuziasmul este totuși ceva mai scăzut decât cel din anii precedenți: în Hong Kong, 1.002 cupluri s-au căsătorit pe 11/11/11, o dată considerată un simbol „al iubirii eterne”, și 859 cupluri s-au căsătorit pe 10/10/10, un simbol al „perfecțiunii”.

Sammy Au, un maestru în feng shui, o artă ancestrală chineză, data triplului 12 este pur și simplu o zi „a norocului”.

Anumite cupluri s-au grăbit însă să se căsătorească pe 12/12/12, înainte de data de 21 decembrie, care ar corespunde sfârșitului unui ciclu major din calendarul maya (despre care unii cercetători spun că s-ar încheia pe 23 decembrie), un eveniment asociat de unele persoane cu sfârșitul lumii.

Vreau să mă căsătoresc înainte de sfârșitul lumii„, a declarat unul dintre viitorii miri, ziarului de limbă chineză Ming Pao.

Citește mai multe detalii despre nuntă de Apocalipsă, pe Mediafax.ro