Apostol si Senin neaga acuzatiile de dopaj

Apropo.ro / 29.09.2004, 09:06
Apostol si Senin neaga acuzatiile de dopaj
Jucatorii echipei Farul Constanța, Iulian Apostol și Adrian Senin, neaga acuzațiile de dopaj, dupa ce în urma testului antidoping efectuat la meciul cu Sportul Studențesc, din etapa a V-a a Diviziei A, în corpul fotbaliștilor a fost descoperit un diuretic. "Eu

Jucatorii echipei Farul Constanța, Iulian Apostol și Adrian Senin, neaga acuzațiile de dopaj, dupa ce în urma testului antidoping efectuat la meciul cu Sportul Studențesc, din etapa a V-a a Diviziei A, în corpul fotbaliștilor a fost descoperit un diuretic.

„Eu unul ma simt curat și pot sa fac orice test și pot sa dovedesc oriunde ca nu am consumat nimic. Nu ma simt vinovat și chiar îmi pare rau pentru ca mi se creaza o imagine greșita. Eu iau medicamente foarte rar”, a spus Iulian Apostol.

La rîndul sau, Adrian Senin a declarat ca nu are motive sa se teama.

De asemenea, medicul echipei Farul, Liviu Muja, a negat ca le-ar fi oferit furosemid celor doi jucatori. „Eu nu le-am dat aceasta substanța nici lor și nici altor jucatori, pentru ca mai am copii de crescut și pacienți de îngrijit”, a spus medicul.

Vicepreședintele Comisiei de Disciplina a Federației Române de Fotbal (FRF), Alexandu Boc, a declarat, marți, ca substanța descoperita în corpul fotbaliștilor este furosemid, un diuretic din categoria agenților mascanți. Alexandru Boc a menționat ca Apostol și Senin risca o suspendare între 6 luni și 2 ani, precum și o sancțiune pecuniara.

Conducerea clubului Farul a solicitat efectuarea unor contraexpertize.

Vicepreședintele Comisiei de Disciplina a Federației Române de Fotbal (FRF), Alexandu Boc, a declarat, pentru agenția MEDIAFAX, ca substanța descoperita în corpul fotbaliștilor este furosemid, un diuretic din categoria agenților mascanți. „Cantitatea susbtanței nu mai conteaza din moment ce au fost depistați pozitiv. Cei doi fotbaliști urmeaza sa se prezinte, miercuri, la Comisia de Disciplina”, a spus Boc.

Alexandru Boc a menționat ca Apostol și Senin risca o suspendare între 6 luni și 2 ani, precum și o sancțiune pecuniara.

Boc exclude posibilitatea ca toți jucatorii echipei Farul Constanța sa fi fost dopați la partida cu Sportul Studențesc. „Sub nici o forma nu este posibil așa ceva. Nu putem sa facem astfel de presupuneri din moment ce nu au fost testați toți jucatorii”, a precizat Boc, menționînd ca gruparea constanțeana nu va fi sancționata și nici rezultatul din partida Sportul Studențesc – Farul nu va fi modificat.

Președintele executiv al clubului Farul Constanța, Marcel Lica, a declarat ca a primit o înștiințare oficiala din partea Comisiei de Disciplina, prin care jucatorilor Iulian Apostol și Adrian Senin le este cerut sa se prezinte, miercuri, însoțiți de un oficial al gruparii constanțene, la o ședința a Comisiei ca urmare a unui referat facut de organele abilitate dupa meciul cu Sportul Studențesc. 

Președintele executiv FC Farul considera ca Apostol și Senin sînt nevinovați. „Dupa parerea mea este o greșeala. Nu cred ca cei doi au greșit. Noi am mai facut numeroase controale antidoping dupa meciurile cu Oțelul Galați, Rapid București sau, în campionatul trecut, cu Astra, și nimeni nu fost gasit vinovat”, a spus Lica.

Marcel Lica a menționat ca așteapta rezultatul oficial al testului, dupa care va cere și o contraexpertiza.

Agenții mascanți se afla pe lista substanțelor interzise, întocmita de Agenția Mondiala Antidoping (WADA).  Agenții respectivi sînt produși care pot masca excreția substanțelor interzise, ascunzînd prezența lor în urina sau în alte probe folosite în controlul doping sau putînd sa modifice parametrii hematologici.

În acest an, un alt fotbalist din Divizia A, Nicolae Grigore, component al echipei FC Brașov, a fost depistat pozitiv cu norandrosteron, dupa meciul cu Dinamo, din data de 1 mai, din campionatul trecut. El a fost suspendat de Comisia de Disciplina a FRF pentru șase luni și amendat cu 3.000 de euro. Pe 10 august, Comisia de Apel a FRF a redus suspendarea jucatorului Grigore de la șase la trei luni

Mediafax