Apple a lansat oficial iPhone 5 (Video)

Apropo.ro / 13.09.2012, 10:00
Apple a lansat cea de-a șasea generație a celebrului smartphone iPhone, ajungând la varianta 5.

Se pare că toate detaliile și informațiile care au circulat pe internet de câteva luni de zile, legate de cum va arăta noul iPhone, au fost adevărate, iPhone 5 având o carcasă din aluminiu și sticlă, cu o grosime de 7,6 mm și cu o greutate de 112 grame, mai puțin cu 20 de procente față de modelul precedent.

Cea mai mare schimbare adusă de terminal este însă ecranul. Generațiile anterioare au păstrat același raport de 3:2 al ecranului și aceeași dimensiune, însă tendință utilizatorilor de a căuta terminale cu ecrane mai mari i-a forțat pe Apple sa adopte un nou format. iPhone 5 oferă acum un ecran cu o diagonală de 4″, aspect 16:9 și o rezoluție de 1136 x 640 pixeli, densitatea acestuia fiind ușor inferioară celei oferite de modele 4 și 4S: 326 ppi, față de 336 până acum.
 
Toate aplicațiile Apple au fost actualizate pentru noua rezoluție, însă produsele software actuale vor rula cu margini negre până în clipa actualizării, însă doar în cazul în care design-ul aplicației nu folosește o aranjare dinamică a conținutului.