Apple a lansat un nou tip de computer

Apropo.ro / 08.01.2002, 22:44
Apple a lansat un nou tip de computer
Compania americana Apple Computer, care a revoluționat înfațișarea computerelor personale cu ale sale iMac în culori, a prezentat, luni, un nou design de calculator, în forma de dom, cu ecran plat și mobil, informeaza AFP. Noul iMac, prezentat în cadrul salonului


Compania americana Apple Computer, care a revoluționat înfațișarea computerelor personale cu ale sale iMac în culori, a prezentat, luni, un nou design de calculator, în forma de dom, cu ecran plat și mobil, informeaza AFP.

Noul iMac, prezentat în cadrul salonului MacWorld organizat la San Francisco, se compune dintr-o baza compacta și rotunda, de culoare alba, și dintr-un ecran plat. Un braț cromat leaga cele doua componente. El permite modificarea înalțimii și înclinarii ecranului.

Noul design marcheaza „decesul oficial” al tubului catodic, care a dominat generații întregi de computere, a declarat Steve Jobs, președintele Apple.

Noul iMac este echipat cu un procesor PowerPC G4 de 700 sau 800 MHz. Compania a lansat pe piața trei modele diferite, cu prețuri cuprinse între 1.300 și 1.800 de dolari.

Sursa: Mediafax