Apple actualizeaza Xserve G5

Apropo.ro / 06.01.2005, 15:15
Apple actualizeaza Xserve G5
Apple a actualizat Xserve, serverul optimizat pentru rack 1U, acesta fiind dotat cu doua procesoare pe 64 de biti PowerPC G5 la 2,3 GHz cu peste 35 gigaflops putere de procesare per sistem. De asemenea, are cea mai rapida magistrala frontala din industrie pentru un sistem server 1U -

Apple a actualizat Xserve, serverul optimizat pentru rack 1U, acesta fiind dotat cu doua procesoare pe 64 de biti PowerPC G5 la 2,3 GHz cu peste 35 gigaflops putere de procesare per sistem. De asemenea, are cea mai rapida magistrala frontala din industrie pentru un sistem server 1U – rulînd la frecvente care ating 1,5 GHz si un debit de pîna la 9.2 GB/s per procesor. Serverul are pîna la trei unitati hard de 400GB, obtinînd o capacitate de 1,2TB de stocare conectabila la cald.

„Am îmbunatatit cel mai bun server 1U de pe piata cu mai multa putere si mai multa stocare mentinînd pretul deosebit de atractiv. Xserve G5 este livrat cu o licenta Mac OS X Server cu numar nelimitat de clienti ce permite utilizatorilor conectarea unui numar nelimitat de clienti Mac, Windows sau Linux la server fara taxe suplimentare de licentiere software,” a spus Philip Schiller, vicepresedinte senior Apple pentru Worldwide Product Marketing.

Xserve G5 are doua sloturi PCI-X 64-bit, 133 MH care furnizeaza un debit maxim de 1 GB/s si permit extinderea facila cu stocare si placi de retea ultra-performante, precum SCSI, Fibre Channel si solutii de la terti producatori precum InfiniBand.

Xserve G5 va fi curînd disponibil în România prin intermediul I.R.I.S SA – Apple IMC România (www.apple.ro) si a retelei de parteneri autorizati Apple.

Xserve G5 poate fi livrat în trei configuratii standard si poate fi personalizat. Cele trei configuratii standard Xserve includ:

– un procesor PowerPC G5 2.0 GHz cu 1GB PC3200 ECC RAM, un modul Apple Drive 80GB cu posibilitatea extinderii pîna la 1,2TB, dual Gigabit Ethernet integrat, o unitate optica Combo (DVDROM/ CD-RW), FireWire 800 si USB 2.0, si o licenta Mac OS X Server cu numar nelimitat de clienti;

– doua procesoare PowerPC G5 2.3 GHz cu 1GB PC3200 ECC RAM, un modul Apple Drive 80GB cu posibilitatea extinderii pîna la 1,2TB, dual Gigabit Ethernet integrat, o unitate optica Combo (DVD-ROM/CD-RW), FireWire 800 si USB 2.0, si o licenta Mac OS X Server cu numar nelimitat de clienti;

– un model optimizat pentru cluster cu doua procesoare PowerPC G5 2.3 GHz cu 512MB PC3200 ECC RAM, un modul Apple Drive 80GB, dual Gigabit Ethernet integrat, FireWire 800 si USB 2.0, si o licenta Mac OS X Server cu un numar de 10 clienti.

Mediafax Business/ IT