Apple are probleme: iPhone 5 nu se vinde conform așteptărilor!

De: Marian Andrei / 14.01.2013, 17:30
Apple are probleme: iPhone 5 nu se vinde conform așteptărilor!
Wall Street Journal anunță că Apple a redus comenzile de componente pentru iPhone 5, cea mai drastică reducere fiind cea pentru ecrane, la aproximativ jumătate față de cât anticipa anterior compania.

Măsura indică vânzări ale iPhone 5 mai slabe decât se anticipa, precum și declinul cererii, în condițiile concurenței tot mai puternice din partea rivalului Samsung și a altor producători de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android.

Chiar dacă Apple a dat tonul pe piața smartphone-urilor de la lansarea primului iPhone, în 2007, Samsung, cu o ofertă mai variată, a reușit să depășească grupul american în funcție de cota de piață. De asemenea, cererea pentru modele ieftine produse de companii chineze, precum Huawei, este în urcare.

În trimestrul al treilea al anului trecut, smartphone-urile Apple reprezentau 14,6% din totalul livrărilor la nivel global, în declin de la 23% în trimestrul al patrulea din 2011 și în primele trei luni din 2012, potrivit datelor IDC. În comparație, cota de piață a Samsung se situa la 31,2% în trimestrul al treilea al anului trecut.

Wall Street Journal a mai arătat că reprezentanții Apple nu au putut fi contactați pentru a-și expune punctul de vedere.