Apple ia în calcul crearea unui iPhone cu lentile interschimbabile

De: Dragos Tanase / 18.06.2012, 16:00
Apple ia în calcul crearea unui iPhone cu lentile interschimbabile
O versiune de iPhone - prevăzută cu sistem de lentile interschimbabile pentru camera foto precum DSLR-urile de pe piață - umblă pe internet după ce s-a descoperit un patent înregistrat de Apple la sfârșitul anului 2010.

Ca și în cazul aparatelor foto DSLR (Digital Single Lens Reflex), posibilitatea schimbării lentilelor poate fi de mare folos smartphone-urilor, ale căror camere foto s-au îmbunătățit de la un an la altul.

Astfel, am putea avea mini lentile telefoto, care ne-ar putea permite să pozăm la distanță sau am putea schimba pe mini lentile wide, ca să putem poza peisaje superbe sau cadre urbane, fără să mai facem acei pași înapoi, pentru a putea cuprinde cadrul dorit.

De asemenea, eliminarea filtrului IR, responsabil cu blocarea luminii provenite din afara spectrului vizibil ochiului uman, ar ajuta la realizarea unor fotografii alb-negru mult mai fine, fără mult zgomot de imagine, în condiții de luminozitate scăzute.

Conform patentului gândit de Apple, iPhone-ul cu lentile interschimbabile ar avea un back-plate detașabil și trei lentile special create pentru acest model.

Deși a trecut mai mult de un an de la înregistrarea patentului, Apple încă nu da semne că ar urma să construiască așa ceva și există și posibilitatea ca patentul să fi fost înregistrat doar ca motiv de a împiedica alți competitori să lanseze ceva similar pe piață.