Apple: primul computer la 1 GHz

Apropo.ro / 01.02.2002, 13:23
Apple: primul computer la 1 GHz
Apple a lansat, la începutul saptamînii trecute, primul sau computer cu procesor la 1 GHz, depașind astfel un prag psihologic, și a început comercializarea sistemului desktop iMac, relateaza Reuters. Apple afirma ca are deja 150.000 de comenzi pentru iMac, un sistem cu monitor


Apple a lansat, la începutul saptamînii trecute, primul sau computer cu procesor la 1 GHz, depașind astfel un prag psihologic, și a început comercializarea sistemului desktop iMac, relateaza Reuters.

Apple afirma ca are deja 150.000 de comenzi pentru iMac, un sistem cu monitor plat și o unitate centrala în forma de emisfera, lansat în data de 7 ianuarie.

În privința noului procesor, Greg Joswiak, director în cadrul Apple, afirma ca „a fost depașita o bariera psihologica”. Un Power Mac G4 cu doua procesoare la 1 GHz costa 2.999 de dolari, fara monitor.

Intel a depașit recent bariera de 2 GHz, dar frecvența reprezinta doar unul dintre criteriile care definesc performanța unui procesor, acesta fiind unul dintre subiectele de disputa între producatorii de cipuri. Apple susține ca procesoarele Power Mac sînt mai rapide decît un Pentium 4 la 2 GHz.

Apple a anunțat și reducerea cu 100 de dolari a prețului pentru sistemele entry-level Power Mac, care costa acum 1.599 de dolari.

Joswiak afirma ca o parte dintre clienții care renunțasera la produsele Apple par sa se reîntoarca, atrași de politica agresiva de prețuri și de noul sistem de operare OS X, precum și de o serie de produse multimedia gratuite.

Mediafax