App.net a strâns peste 600.000 de dolari pentru un „Twitter” fără reclame (Video)

De: Dragos Tanase / 13.08.2012, 15:20
App.net și-au pus ambiția să adune peste 500.000 de dolari din donații, pentru a crea o platformă socială precum "Twitter", fără reclame, care pune pe primul loc userii și dezvoltatorii, nu advertiserii.

Ambiția lui Dalton Caldwell, de la App.net, de a crea o platformă socială care să fie în avantajul userilor, nu advertiserilor, se pare că va prinde viață în curând, deoarece suma de 500.00 de dolari, necesară proiectului, a fost strânsă în termenul impus. Ba chiar aceasta a fost depășită cu peste 30%, strângându-se aproximativ 650.000 de dolari.

Caldwell explică în interviul de mai sus că toate platformele sociale actuale (precum Twitter sau Facebook) pun pe primul loc advertiserii în locul userilor sau dezvoltatorilor așa că a apelat la internauți să îi susțină proiectul, care va avea servicii adresate utilizatorilor, așa cum consideră acesta, nu cum îi dictează advertiserii.

Până la acest moment, peste 7.600 de utilizatori au făcut donații de 50 de dolari, echivalentul unui abonament anual și vor putea importa nickname-ul de pe Twitter, peste 2.000 de utilizatori au donat 100 de dolari, primind acces de dezvoltator și 60 de utilizatori au donat câte 1.000 de dolari, aceștia urmând să se întâlnească personal cu Dalton în San Francisco.

Dacă sunteți curioși cum va arăta viitoarea rețea de socializare App.net, aruncați un ochi pe alpha.app.net.