Aproape 40 de replici dupa cutremurul din Sumatra

Apropo.ro / 14.09.2007, 14:37
Aproape 40 de replici dupa cutremurul din Sumatra
Locuitorii insulei Sumatra s-au adapostit, vineri, în corturi amplasate în apropierea locuințelor avariate, vizibil traumatizați în urma seriei de aproape 40 de replici care au urmat cutremurului violent produs miercuri, relateaza Reuters. Agenția indoneziana de

Locuitorii insulei Sumatra s-au adapostit, vineri, în corturi amplasate în apropierea locuințelor avariate, vizibil traumatizați în urma seriei de aproape 40 de replici care au urmat cutremurului violent produs miercuri, relateaza Reuters.

Agenția indoneziana de meteorologie a emis, joi seara, ultima alerta de tsunami în urma unei replici puternice care a afcetat insula Sumatra, dar a anulat-o la câteva ore.

Cutremurul produs în cursul nopții a declanșat panica în rândul miilor de locuitori refugiați în corturi sau adaposturi improvizate, la lumina torțelor sau lampilor cu gaz și strânși în jurul focului pentru a se încalzi.

Cutremurul violent de miercuri și replicile sale s-au soldat cu 13 victime și a avariat sute de cladiri.

„Am lasat totul și am fugit”, a declarat Irnawati, unul dintre locuitorii insulei.

Seismologul Mike Turnbull din cadrul Universitații Central Queenslanda a declarat ca locuitorii regiunii au avut noroc ca au scapat de un tsunami similar celui din decembrie 2004 soldat cu peste 280.000 de victime.

Cutremurul de miercuri a fost urmat de circa 40 de replici cu magnitudinea cuprinsa între 4,9 și 7,8 grade, statele riverane Oceanului Indian emițând mai multe alerte de tsunami.

Replicile din ultimele zile au fost resimțite în Singapore, Malaysia și Thailanda. Un alt seism de 6,4 grade pe a fost înregistrat, joi, în insula Sulawesi.