Aproape 60.000 turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, în minivacanța de 1 mai

De: Dragos Tanase / 01.04.2015, 15:00
Aproape 60.000 turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, în minivacanța de 1 mai
Peste 60.000 de turiști sunt așteptați pe litoral de 1 Mai, mai mulți cu 15% față de 2014, cele mai pline stațiuni urmând să fie, potrivit rezervărilor, Mamaia și Vama Veche, iar pentru prima oară în ultimii ani vor veni și câteva mii de străini, în special din Marea Britanie, Franța și Germania.

„Aplicarea cotei de TVA de 9% pentru pachetele de turism face ca în acest an ofertele hotelierilor să fie mai complexe decât în anii trecuți. În plus, și 1 Mai pică într-o zi de vineri, turiștii având trei zile libere consecutiv la dispoziție. Din aceste motive, avem o creștere a cererii de vacanțe pe litoral pentru 1 Mai cu 15%”, a delcarat agenției MEDIAFAX Mirela Matichescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

„În acest an așteptăm pe litoral de 1 Mai peste 3.000 de străini, în principal din Marea Britanie, Franța și Germania. Promovarea mai intensă făcută în străinătate anul trecut pentru evenimentele de pe litoral la început de sezon își arată efectele”, a afirmat Matichescu.

Nicolae Bucovală, președintele patronatului Mamaia, estimează și în acest an mai mult de 25.000 de turiști în stațiune, urmând să fie ocupate, astfel, toate locurile de cazare. Creșterea din acest an va proveni, în principal, din numărul sensibil mai mare de turiști români în sudul litoralului, dar și de străini, în principal în Mamaia.

Și evenimentele organizate la începutul lunii mai în sudul litoralului ar putea aduce mai mulți turiști. Anul trecut au ajuns la mare, în minivacanța de 1 Mai, aproximativ 52.000-53.000 de turiști, potrivit datelor hotelierilor. Dintre aceștia, peste 25.000 au fost în Mamaia.

Mai multe detalii, pe Mediafax.ro